Restaurantguide iphone

15 apper som gjør deg effektiv

Du har akkurat fått din nye smartmobil. Hvilke applikasjoner kan det være smart å laste ned? Her følger et knippe utvalg av nyttige apper.

Publisert

John Eivind Hallen jobber som sjefsdesigner i firmaet Shortcut som lager applikasjoner på oppdrag for bedrifter.

– Det spesielle Apple er at de både lager programvaren og selve mobiltelefonen. Derfor er det kun på Apple sine produkter du kan bruke disse applikasjonene, sier Hallen.

Utvalget av applikasjoner er stort og de største tilbyderne er Apple med sin App Store, og Androide. Apple har over 350 000 apper som kan lastes ned på mobilen. Noen er gratis, mens andre må du betale noen kroner for.

– Når det gjelder valg av riktig applikasjon til androidetelefoner, også kaldt smarttelefon, kommer det an på hvilket operativsystem som finnes på telefonen. HTC har for eksempel Androide, det samme gjelder for Sony Ericsson og andre, sier han.

Hallen sine beste råd er å sjekke ut hvilke nyttige applikasjoner du har bruk for, før du går til innkjøp av en telefon. Har du allerede en smartmobil er det bare å søke i vei. I vår oversikt har vi i denne omgang valgt å konsentrere oss om et utvalg av apper for iPhone.

1. Whiteboard Pro

Med denne applikasjonen kan du avfotografere whiteboardtavler med god kvalitet. Det eneste du gjør er å ta et foto av tavlen med din iPhone og så drar du bildet over i Whiteboard Capture Pro.

2. Keynote Remote

Med denne appen kan du styre presentasjoner på din Mac trådløst fra din iPhone eller iPad.

3. iFond

Sjekk utviklingen i ODIN Forvaltnings aksjefond hvor som helst, når som helst.

4. Trafikanten

Med Trafikanten sanntid har du komplett oversikt over all kollektivtrafikk på Østlandet. Appen viser deg holdeplasser i nærheten og forteller deg hvor lenge det er til neste buss kommer.

5. Nyttige oppgavelister

Disse gjør det enkelt å holde styr på hva du må huske å gjøre:

2do

BusyToDo

Things

" 6. Huske og synkronisere notater: Evernote

Sjansen for at du ser eller hører noe du ikke kommer til å huske er stor. Denne applikasjonen er laget for at du enkelt skal holde styr på dine notater, og ikke minst kunne finne dem igjen.

7. Reeder

Hold deg oppdatert med nyheter via RSS feeder.

8. iTranslate

Tekstoversetter som gjør det enkelt å forstå mail eller andre dokumenter, eller nyheter fra utlandet.

9. Husk passord/koder:

Wallet

1Password

10. Dropbox

Her kan du lagre, synkronisere og dermed ha tilgang på dine filer uansett om du jobber på kontoret, hjemme eller er ute på reise. Et must for de som ikke vil drasse med seg laptopen over alt. Merk at du ikke trenger en Mac for at Dropbox skal fungere mot din iPhone.

11. Articles

Trenger du en forklaring til din presentasjon kan du gjøre et raskt søk i Wikipedia med denne applikasjonen.

12. Instapaper

Her kan du kopiere nettsider som du ikke rekker å lese gjennom akkurat nå. Ved å lagre disse kan du ta dem opp når du endelig har en ledig stund.

13. iBooks

Dette er en enkel måte å laste ned bøker og pdf’er slik at du kan lese dem på iPhonen eller iPaden. Gjennom iBookstore kan du laste ned de siste bestselgerne.

14. Nordea

Nordea for iPhone gir deg rask tilgang til telefonbank og mobilbank, samt lånekalkulator og valutakalkulator.

15. Groups

Meget oversiktelig og effektiv i jobbsammenheng. Holder orden og gir deg god oversikt over prosjektgrupper, kunder og kollegaer.

16. Skype

Snakk med venner og kollegaer via Skype og se dem samtidig. Er blitt en populær app for mange. Merk at med iPhone 4 kan du bruke Facetime mot andre med samme telefon. Det betyr at du kan ringe dine kontakter og snakke ansikt til ansikt.

SOSIALE MEDIER:

Twitter

Facebook

LinkedIN

Hootsuite for Twitter

Powered by Labrador CMS