Unge arbeidstakere
Unge arbeidstakere

Klare for Generasjon Y

De vil gjerne starte på toppen med krevende oppgaver. Og de er mer opptatt av at jobben er meningsfylt enn sine forgjengere. Den Norske Veritas (DNV) er klare for generasjon Y, og har lykkes med sin strategi for å kapre dem.

Publisert

- Tidligere var gjerne det å gjøre et godt stykke arbeid med god kvalitet en verdi i seg selv. Slik er det ikke lenger. Vi opplever at unge nyansatte ikke er så opptatt av administrative ting og rutinearbeid. De vil gjerne begynne på toppen og jobbe med strategi med én gang. De stiller langt høyere krav til at arbeidet skal være meningsfylt, sier Cecilie Heuch, HR-direktør i Det Norske Veritas (DNV) til Aftenposten.

Når arbeidsmarkedet er stramt jobber arbeidsgivere hardt for å kapre de aller beste hodene. Og de er opptatt av å få tak i de yngste arbeidstakerne: Generasjon Y.

Hvem er de?

De er opptatt av samfunnsansvar, er vant til å jobbe i grupper av folk med ulik bakgrunn, de er online hele tiden og krever Facebook-lignende dataverktøy. Arbeidslivet frir til dem under 30 år, den såkalte Generasjon , skriver Aftenposten.

"

Generasjon Y er de som er født mellom 1980-1995, de preges av høyt selvbilde. sier nei til janteloven, bruker internett aktivt og jobb er mindre viktig. De er kravstore og opptatt av mangfold og verdier.

Veritas tatt grep

I løpet av de siste årene har DNV tatt en del grep for å sikre seg denne generasjonen. De har funnet en del trekk som er viktige: Y er opptatt av verdier og samfunnsansvar, de vil ha tydelige ledere og har en sterkere lojalitet til sin egen kompetanseutvikling enn til bedriften, skriver Aftenposten. .

- Vi ser at arbeidslivet nå for alvor har fått opp øynene for generasjon Y. Men vi har jobbet med dette i flere år allerede. Og det har gitt resultater, sier Heuch.

Powered by Labrador CMS