Hun blir ny NIH-direktør

Unn-Hilde Grasmo-Wendler blir ny direktør på Norges idrettshøgskole. – Vi gleder oss veldig til å få inn en som er så godt rustet til jobben, sier NIH-rektor Lars Tore Ronglan.

Unn-Hilde Grasmo-Wendler.

NIH-styret vedtok ansettelsen formelt før helga, og Grasmo-Wendler har takket ja.

Unn-Hilde Grasmo-Wendler kommer fra jobben som fakultetsdirektør ved Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo (UiO). Fakultetet har omtrent 500 administrativt ansatte, og hun har hatt lederjobben siden 2016, da hun rykket opp fra stillingen som assisterende fakultetsdirektør.

– Unn-Hilde er en svært god kandidat. Hun har en god fagbakgrunn og erfaring fra et stort og komplekst fakultet som er større enn NIH, men samtidig har mange fellestrekk. Hun er godt kjent med den type arbeids- og utviklingsoppgaver som institusjonen vår står foran. At hun vil være direktør hos oss, er helt strålende, sier Lars Tore Ronglan.

Han sier Grasmo-Wendler blir beskrevet som en trygg og involverende leder, en som er engasjert og målrettet, med god rolleforståelse og en bred og svært relevant ledererfaring. I tillegg til dette har hun også en vitenskapelig bakgrunn med en doktorgrad i molekylærbiologi.

– Bakgrunnen hennes passer oss som hånd i hanske. Når hun også er opptatt av godt samarbeid på tvers av fag og administrasjon, vet vi at hun vil bli svært nyttig for NIH.

Grasmo-Wendler har doktorgraden sin fra Cold Sping Harbor Laboratory og Freie Universität Berlin i samarbeid med Columbia University. Hun har arbeidet som forsker i Tyskland, USA og Norge, sist som postdoktor ved Rikshospitalet frem til 2009. Etter lederutdanning (executive master i management fra Handelshøyskolen BI, Six Sigma Black Belt og et management-program i strategi, innovasjon og ledelse fra INSEAD) har hun fra 2009 arbeidet i administrasjonen ved Det medisinske fakultet ved UiO.

Som administrerende direktør ved NIH får Unn-Hilde Grasmo-Wendler det overordnede administrative ansvaret for å understøtte og styrke kjernevirksomheten ved fire faginstitutt og to forskningssentre. Det var 18 søkere til stillingen.

Grasmo-Wendler starter opp som NIH-direktør 1. august.

(NIH/NTB Kommunikasjon)

Powered by Labrador CMS