colourbox_jobbintervju

- Livsstil ingen privatsak

Helse og livsstil er ingen privatsak i et jobbintervju, ifølge over halvparten av lederne som deltok i en ny dansk undersøkelse. De mener at en usunn livsstil trekker ned i jobbintervjuet

Publisert

Ved nyansettelser foretrekker 67 prosent av lederne å ansette en medarbeider med sunn livsstil, viser undersøkelsen fra det danske Ingeniørforeningens Lederpanel.

- Helse og prestasjon henger sammen

Flere av lederne svarer dessuten at medarbeidernes usunne livsstil faktisk kan føre til oppsigelse, skriver Business.dk.

- Det er en utbredt oppfatning at man presterer bedre på jobben dersom man er i god fysisk form og spiser sunt, sier formann i Ingeniørforeningens Lederpanel Allan Ahrensberg til avisa.

Ahrensberg mener det er en interessant tendens at ledere begynner å bry seg mer om medarbeidernes livsstil og helse enn de gjorde tidligere.

Stresstilfeller en årsak

Han mener det er grunn til å anta at helse-interessen har økt som en naturlig følge av alle arbeidstakerne som i årenes løp har blitt rammet av stress.

- Nettopp derfor har det blitt stor oppmerksomhet omkrig det å holde seg frisk - både fysisk og psykisk. Vi har blitt mer opptatt av å ha overskudd til å yte vårt beste på jobb og i privatlivet, mener han.

Ikke alltid like lurt

Ahrensberg påpeker imidlertid at det er en hårfin grense for hvor mye man som leder kan blande seg i sine medarbeideres privatliv.

- Spesielt gjelder dette når livsstilen ikke har noen betydning for hvordan den ansatte utfører arbeidet, sier han.

(Kilde: Business.dk)

Powered by Labrador CMS