43 000 med fokus på planlegging og sikkerhet

I dag starter et av verdens største sikkerhetsarrangementer, Sikkerhetsuka 2016. På mer enn 10 000 prosjekter står sikkerhet og planlegging i sentrum. Skanska-ansatte og mer enn 200 000 ansatte hos underentreprenører og samarbeidspartnere skal ta del i ulike aktiviteter på bygg- og anleggsplasser i Europa og USA.

Publisert

Tema for Skanskas tolvte sikkerhetsuke er planlegging av arbeidsdagen for å fjerne de seks dødsrisikoene fra alle Skanskas prosjekter.

- For å ivareta vår egen og andres sikkerhet, må vi jobbe systematisk og planlegge arbeidsdagen, slik at vi fjerner, begrenser og beskytter oss mot de mest kritiske risikoene vi utsettes for på våre prosjekter, sier administrerende direktør i Skanska Norge, Ståle Rød.

- Vi har et kollektivt ansvar for å ivareta sikkerheten til dem som faktisk utfører jobben ute på bygge- og anleggsplassene våre. Deres sikkerhet er et resultat av alle beslutninger og all planlegging som gjøres, i alle faser av et prosjekt.

Grovt sett er det seks kritiske risikoer som tar livet av mennesker på bygge- og anleggsplasser. I Skanska kallers de for de seks dødsrisikoene:

  • konflikt menneske maskin
  • fall fra høyde
  • fallende gjenstand (løfteoperasjoner)
  • konstruksjonssvikt
  • elektrisk spenning
  • eksplosjon

- Sikkerhet går foran alt i Skanska. Derfor jobber vi hardere enn noensinne med bli bedre til å planlegge arbeidsdagen for å fjerne dødsrisikoene fra våre prosjekter.

- Alle i Skanska skal ta ansvar og engasjere seg i at arbeidsdagen blir sikker og effektiv, både for seg selv og for alle våre kollegaer. Selv om det fortsatt er rom for forbedringer, er jeg utrolig stolt over det fantastiske sikkerhetsarbeidet som gjøres på alle våre prosjekter og kontorer over hele landet. Jeg ser frem til å være en del av årets viktigste uke i Skanska, sier Ståle Rød.

På mer enn 100 prosjekter og kontorer rundt om i Norge vil markeringen av årets sikkerhetsuke sette sitt preg, i form av arrangementer, øvelser og oppgaver.

Blant aktivitetene som gjennomføres i løpet av Sikkerhetsuka inngår beredskapsøvelser, sikkerhetssamtaler, hundretalls sikkerhetsinspeksjoner, gjennomføring av sikker jobbanalyse (SJA), omfattende kursvirksomhet og diskusjoner om sikkerhet.

(NTB Info)

Powered by Labrador CMS