Søvnvansker
Søvnvansker

Nordmenn sover for lite

Sene kvelder og en tidlig start på arbeidsdagen skaper søvnproblemer for oss nordmenn. En ny undersøkelse viser at 46 prosent av nordmenn ikke får nok søvn i løpet av natten.

Publisert

For lite søvn fører til økt press på psykisk og fysiske helse. Ill. foto: Colourbox.

Dette kommer frem i en nordisk helse- og velværeundersøkelse som ble presentert i Stockholm 16. juni 2011. I undersøkelsen ble det stilt 34 spørsmål om oppfatning av egen helse og velvære, stress, søvn, vekt og diett, og betydningen av teknologi, skiver Dagens Medisin.

Psykisk og fysisk slitasje

46 prosent av nordmenn sier de ikke får nok søvn i løpet av natten. Dette er den høyeste andelen i Norden, der gjennomsnittet er på 41 prosent. Det globale gjennomsnittet er på 35 prosent.

Nordmenn hevder mangelen på søvn påvirker både den psykiske og fysiske helsen deres. I tillegg går det utover privatlivet og jobben.

For sent i seng

44 prosent av nordmenn sier de trenger ekstra søvn i løpet av vinterhalvåret.

Hovedgrunnen til at nordmenn ikke får nok søvn, er at de legger seg sent og må stå opp tidlig på morgenen. I tillegg er det mange som ikke får nok søvn som følge av bekymringer og stress i hverdagen.

Andre funn fra undersøkelsen viser at:

• 69 prosent av nordmenn vurderer sin helse og velvære som god eller veldig god.

• 33 prosent av nordmenn svarer at deres helse og velvære har blitt bedre mens 23 prosent sier den har blitt verre.

• Sykdommer eller tilstander nordmenn frykter mest i løpet av de neste fem årene er ryggproblemer med 31 prosent, overvekt med 29 prosent og kreft med 29 prosent.

Les mer om saken her.

Powered by Labrador CMS