COLOURBOX550650-fornøyd-gla.jpg
COLOURBOX550650-fornøyd-gla.jpg

Nordmenn har minst stress på jobb

Én av tre nordmenn lider av jobbstress. Likevel stresser vi mindre på jobben enn våre fleste europeiske kolleger.

Publisert

(Ill.foto: Colourbox.com)

Hver tredje nordmann lider av jobbrelatert stress. Likevel er Norge blant de europeiske landene som har minst stress på jobben, viser en undersøkelse utført av StepStone i Europa.

I gjennomsnitt svarer nesten halvparten av de 6206 spurte europeere at de er tungt overarbeidet eller at jobben har en skadelig effekt på deres fysiske eller psykiske velvære.

Best i Norge og Nederland

Av landene som er med i undersøkelsen, kommer belgiske arbeidsforhold dårligst ut, mens norske og nederlandske arbeidere har det best. I Norge svarer 61 prosent at de takler jobbforholdet sitt bra.

Oppfordrer

– I Norge har vi lagt stor vekt på å skape godt arbeidsmiljø. Dette gir selvfølgelig utslag på slike meningsmålinger. Likevel bør arbeidsgivere anstrenge seg ytterligere for å skape gode forhold, fordi mistrivsel og stress fører til lav produktivitet og at ansatte slutter, sier adm. direktør i StepStone Pål Reinert Bredvei i en pressemelding.

StepStone har utført undersøkelsen blant 6206 respondenter fra Østerrike, Belgia, Danmark, Frankrike, Tyskland, Nederland, Norge og Sverige.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS