Styreleder Sverre Gjessing i Kredinor (t.v.), Klaus-Anders Nysteen, ny adm.dir. i Kredinor, og Tor Berntsen, avtroppende administrerende direktør.
Styreleder Sverre Gjessing i Kredinor (t.v.), Klaus-Anders Nysteen, ny adm.dir. i Kredinor, og Tor Berntsen, avtroppende administrerende direktør.

Klaus-Anders Nysteen ny adm.dir. i Kredinor

Styret i inkassoselskapet Kredinor har ansatt Klaus-Anders Nysteen som administrerende direktør. Nysteen vil etterfølge Tor Berntsen, som går av med pensjon.

– Styret har gjennomført en grundig prosess for å finne Tors etterfølger, og vi er svært fornøyde med å ha landet på Klaus-Anders. Det er vanskelig å tenke seg en bedre kandidat. Han kombinerer dyp bransjekunnskap med bred toppledererfaring og har alle forutsetninger for å lede Kredinor i et marked i rask utvikling, sier styreleder Sverre Gjessing i Kredinor.

Klaus-Anders Nysteen var inntil nylig konsernsjef i Hoist Finance AB. Han har tidligere blant annet vært konsernsjef i Lindorff Group, Entra Eiendom og Storebrand Bank samt finansdirektør i Statoil Fuel & Retail. Han har også omfattende styreerfaring, og er i dag styreleder i Bank Norwegian og Pangea Property Partners. Han er utdannet ved Sjøkrigsskolen og Norges Handelshøyskole.

– Jeg gleder meg til å komme i gang, og ser store muligheter for å videreutvikle Kredinor basert på en ledende posisjon i det norske markedet. Fremover vil både kunder og myndigheter stille stadig høyere krav til oss. Men disse endringene skaper også muligheter i markedet, og de mulighetene skal vi gripe. Vi skal skape lønnsom vekst med vekt på effektiv bruk av teknologi, gode kundeopplevelser og bærekraft, sier Nysteen.

Kredinor er Norges største inkassoselskap målt i antall saker og tilbyr løsninger innenfor fakturaservice, inkasso og porteføljekjøp. Selskapet har rundt 450 ansatte og er organisert som et samvirke som er eid av oppdragsgiverne.

Nysteen overtar som administrerende direktør 1. mars. Nåværende administrerende Tor Berntsen går da av med pensjon etter 38 år i Kredinor.

– Klaus-Anders kommer til å møte en organisasjon preget av høy faglig kompetanse og godt samhold. For meg har det vært en glede å samarbeide med dyktige medarbeidere som gjennom solid faglig innsats har bygd opp selskapets ledende posisjon i det norske marked, og jeg er svært fornøyd med nå å kunne gi stafettpinnen videre til Klaus-Anders, sier Berntsen.

(Kredinor/NTB Kommunikasjon)

Powered by Labrador CMS