Mats Kristensen, daglig leder i FRONT Leadership.

Rekordår for digital lederutvikling

Ledere har hatt et veldig krevende år med «pandemiledelse» som er en form for krise- og endringsledelse på avstand. Behovet for ny kunnskap og gode verktøy har skutt i været og satt fart på digital lederutvikling.

FRONT Leadership (tidligere Leadership Weekly), startet med digital lederutvikling allerede i 2015, og var perfekt posisjonert da pandemien slo til. 2020 ble et rekordår og FRONT Leadership avslutter med en dobling i omsetning og en tredobling av resultatet.

Digital lederkompetanse

– 2020 har vært et unntaksår for alle. Det var året hvor ledere på alle nivåer har opplevd at det kreves ny kunnskap for å lede i en digital hverdag. Her har vi hatt et sterkt fortrinn med vårt digitale opplegg og vår modell, sier Mats Kristensen, daglig leder i FRONT Leadership.

Mye av suksessen i 2020 skyldes at selskapet er født digitalt og at oppdragsgiverne deres har vært raske til å tilpasse seg den nye hverdagen. Selskapet har utviklet en særlig effektiv metode for utvikling av lederkompetanse, som også har målbare resultater.

Et enormt mulighetsrom

Fra oppstarten av selskapet har hovedvekten ligget på virtuelle og digitale plattformer for kursing, møteplasser og oppfølging. Nå styrker de teamet for å øke kapasiteten og styrke kompetansen ytterligere.

Mats Kristensen mener det er flere grunner til at FRONT Leaderships utvikling kommer til å fortsette i minst like høyt tempo de neste årene:

  • Hybride arbeidsplasser kommer etter alle solemerker til å bli en standard, og det blir behov for mer og bedre avstandsledelse.
  • Bedrifter merker i stadig større grad at å gjøre ledelse til en kjernevirksomhet gir dem økt konkurransefortrinn i markedet.
  • Ledere har som regel lite tid og fulle kalendre. Å tilby et skreddersydd opplegg der treningen er integrert i jobben gjør at man både skaper verdi og sparer tid.
  • FRONT Leadership investerer 10 prosent av omsetningen sin i videre innovasjon og utvikling for å kapitalisere på den videre digitale utviklingen. 2020 er etter deres mening bare en forsmak på hva næringslivet har i vente.
  • Et stadig økende antall ledere tar kontakt for å få bistand til hvordan de skal klare å lede sine medarbeidere når de ikke lenger møtes fysisk.

– Vi går inn i gullalderen for digital lederutvikling og der skal vi absolutt sitte i førersetet, sier Kristensen i FRONT Leadership.

Nytt navn, nye muligheter

Selskapet har nylig skiftet navn fra Leadership Weekly til FRONT Leadership. Behovet for en tydeligere profil og å tydeliggjøre hvilke tjenester selskapet leverer kom naturlig frem som følge av økt kundemasse og internasjonale vekstambisjoner.

– Vi har alltid ligget i forkant eller i front om du vil, både når det gjelder vår lederutviklingsfilosofi og vår digitale modell for gjennomføring. Vår vekst i Norge og nå også internasjonalt gjorde at vi så et behov for å også styrke egen merkevare, avslutter Kristensen.

(FRONT Leadership/PR-operatørene)

Powered by Labrador CMS