(Ill.foto: Colourbox)
(Ill.foto: Colourbox)

Ledelse i en digital tidsalder

Under World Economic Forum i Davos, som arrangeres 23. til 26. januar, setter ManpowerGroup fokus på ledelse i en digital tidsalder. Den kompetansen som har tatt oss hit, vil ikke ta oss videre. Vi trenger en ny tilnærming både til ledelse og utvikling av medarbeidere for å komme i mål.

Publisert

I løpet av denne uken skal selskapet presentere flere rapporter og tekniske hjelpemidler som skal hjelpe ledere og beslutningstakere gjennom de utfordringene som ligger foran oss.

Den nye teknologien og digitaliseringen får stadig større konsekvenser for virksomheter. Og det hviler et tungt ansvar på ledere som skal lede sine ansatte gjennom denne transformasjonen, med det mål for øye å utnytte mulighetene som ligger i teknologien og dermed gjøre virksomheten konkurransedyktig.

Endringer må starte på toppen
- Både for virksomheter og for samfunnet ligger det et enormt potensial for verdiskaping hvis vi lykkes med å transformere virksomheten inn i den digitale tidsalderen, sier Jonas Prising, styreleder og CEO i ManpowerGroup globalt.

- Endringene må starte på toppen, og det kreves noe annet av lederne som skal ta oss fremover enn de som har tatt oss hit. Det er derfor vi setter fokus på ny teknologi som skal hjelpe oss gjennom om endringen.

Hvor forberedt er du?
I Davos kan du møte Zara, en avatar som får god hjelp av kunstig intelligens til å stille vitenskapelig validerte spørsmål utarbeidet av karriere- og ledelseseksperter i Right Management, dette for å avdekke hvor forberedt en leder er på den digitale transformasjonen. DigiQuotient er et nytt verktøy som gjennom 34 spørsmål måler hvor klar man er for å lede en virksomhet gjennom de digitale endringene vi står overfor.

I løpet av denne uken i Davos slipper ManpowerGroup også to rapporter som begge fokuserer på konsekvenser av digitaliseringen, både for ledere og for arbeidstakere.

  • Rapporten «From C Suite to Digital Suite» er utviklet for å belyse spørsmålet om virksomheter har de rette lederne for å kunne transformere forretningen, organisasjonen og arbeidstakerne. Den slår fast at den kompetansen og de ferdighetene som har tatt en virksomhet dit den er i dag, ikke er det samme som skal til i fremtiden
  • I rapporten «Skills 2.0 – Robots need not apply - Human Solutions for the Skills Revolution» setter ManpowerGroup fokus på hvilke personlige egenskaper som blir avgjørende for arbeidstakerne i tiden fremover.

Alle informasjon og oppdateringer om ManpowerGroups deltakelse på WEF finnes på https://wef.manpowergroup.com/.

Powered by Labrador CMS