BI Campus Nydalen.
BI Campus Nydalen.

Ny rekord for publiseringspoeng

BI mener at langsiktig satsing på forskning nå gir resultater.

Norsk senter for forskningsdata (NSD) har offentliggjort publiseringstall for norske forskningsinstitusjoner i 2020. BI har 456 publiseringspoeng, opp fra 405 i 2019. BI produserer 1,26 publiseringspoeng per faglige årsverk, en økning fra 1,12 i 2019. Det plasserer BI på en syvende plass blant høyere utdanningsinstitusjoner i Norge.

- BIs fundament er at vi skal være forskningsbasert, læringsorientert og påkoplet. Økningen i publiseringspoeng er resultatet av en langsiktig satsing på oppbygging av sterke fagmiljøer og god forskning, med spesiell vekt på internasjonalt samarbeid og publisering i topptidsskrifter. Jeg er veldig stolt over hva forskerne våre har fått til, sier rektor Inge Jan Henjesand.

Prorektor for forskning og fagressurser Hilde C. Bjørnland er fornøyd med utviklingen.

- BI skal være ledende på forskning innen business og økonomi i Norge, og blant de fremste i Europa. Disse tallene viser at vi står i en sterk posisjon, og at utviklingen går i riktig retning, sier hun.

BI forholder seg spesielt til rangeringen til Chartered Association of Business Schools (ABS), som vurderer kvaliteten på vitenskapelige tidsskrifter innen business og ledelse på en skala fra 1-4. Tidsskrifter rangert 3, 4 og 4* (4 stjerne) er blant de beste innen fagfeltene sine globalt.

- Det er spesielt gledelig med den høye andelen av publikasjoner i topprangerte tidsskrifter. Det er et tegn på at BI-forskere ligger helt i toppen av internasjonal forskning, sier Bjørnland.

De siste to årene har BI også jobbet målrettet med open access publisering, og nesten alle publikasjoner er nå gratis tilgjengelig for alle.

- Fremover vil vi jobbe for å ytterligere styrke vår posisjon nasjonalt og internasjonalt, og tiltrekke oss de beste forskerne innen våre fagfelter. Blant annet holder vi nå på med å bygge opp et forskningsmiljø innen datavitenskap som vil bidra til nyskapende forskning på tvers av BI, avslutter Bjørnland.

(BI/NTB Kommunikasjon)

Powered by Labrador CMS