Lisbeth Normann Sykepleierforbund.jpg
Lisbeth Normann Sykepleierforbund.jpg

Bør klage inn ulikelønn

Forbundsleder Lisbeth Normann i Norsk Sykepleierforbund oppfordrer sine medlemmer å klage inn urettferdige lønnsforhold til Likestillingsombudet.

Publisert

Dette gjør hun i kjølvannet av saken der en kvinnelig SFO-leder i Fredrikstad kommune fikk medhold både hos Likestillingsombudet og Likestillingsnemnda i saken om at hun skulle ha lik lønn som sine mannlige lederkolleger i tekniske etater i kommunen.

- Dette var en svært viktig avgjørelse, og en seier for likelønnssaken. SFO-lederen har gått i bresjen og vist hva likelønn handler om. Det skal hun ha all ære for, sier Lisbeth Normann. SFO-lederen hadde 25.000 mindre i lønn enn sine mannlige kolleger, tross likt ansvar, kompetanse og erfaring, og har i tre år kjempet for likelønn.

- Mange kan være i samme situasjon som SFO-lederen i Fredrikstad, og de bør nå vurdere om de skal ta saken videre til Likestillingsombudet, sier Normann.

Normann mener KS og Fredrikstad kommune bør støtte opp om Likestillingsnemndas vedtak, og ikke anke den.

– Jeg vil oppfordre KS, som er et talerør for kommunene, til å støtte opp om en slik positiv sak for likelønn. Hvis KS er opptatt av likelønn, må de se på vedtaket som et fremskritt og ikke motarbeide det gjennom en anke, sier Normann.

(NTB)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken. Enkeltutgaver av Personal og Ledelse kan du kjøpeher.

"
Powered by Labrador CMS