Mange bruker munnbind, og flere bruker dem fortsatt feil. Da har det liten effekt i smittevernarbeidet. Tøymunnbind skal eksempelvis vaskes på 60 grader etter bruk.
Mange bruker munnbind, og flere bruker dem fortsatt feil. Da har det liten effekt i smittevernarbeidet. Tøymunnbind skal eksempelvis vaskes på 60 grader etter bruk.

Mange bruker fortsatt munnbindet helt feil

Det er ikke nok bare å holde avstand, og stadig flere må bruke munnbind når man ferdes ute. Men fortsatt er det mange som ikke vet hvordan det skal benyttes.

Publisert

— Etter lang tid med bruk av munnbind i Norge, kan det nemlig se ut til at det har innarbeidet seg noen uvaner, sier fag- og kvalitetssjef i Farmasiet, landets største nettapotek.

Hun mener det er på tide å minne folk på noen viktige munnbind-råd nå som det muterte viruset sprer seg og flere kommuner har fått de strengeste restriksjonene noen sinne.

Grindaker oppfordrer folk til å sjekke sin egen munnbind-bruk:

  • Bruk hånddesinfeksjon før munnbind tas på og av, dersom du ikke har anledning til å vaske hendene.
  • Unngå berøring av munnbindet mens du har det på.
  • Dekk NESE, munn og hake. Det er mange nesetipper som titter over.
  • Unngå å vri eller lag knute på strikken til munnbindet for å gjøre det strammere eller mer behagelig bak øret.
  • Ikke ha munnbind på haken, i pannen eller dinglende på armen.
  • Engangsmunnbind skal kastes etter bruk.
  • Tøymunnbind skal vaskes på 60 grader etter bruk.

I tillegg understreker Grinaker at det er viktig at munnbind ikke skaper en falsk trygghet. Munnbind erstatter ikke andre smitteforebyggende råd, som hånd- og hostehygiene, å holde seg hjemme ved luftveissymptomer og å opprettholde avstand til andre på minst 1 meter.

Powered by Labrador CMS