colourbox_jobbnarkoman

Er du en arbeidsnarkoman?

De tenker jobb hele tiden, er lite med venner og kommer sjeldent hjem til middag. Er du en slik person kan du være en arbeidsnarkoman.   

Publisert

En arbeidsnarkoman lar venner, sosialt samvær og ferie gå på bekostning av jobben viser en ny undersøkelse. Ill.foto: Colourbox.

Forskjellen mellom andre mennesker med avhengighetsproblemer er at disse menneskene kan sole seg i beundring, skriver NRK.no.

Akseptert narkomani

Mange arbeidsnarkomane leverer godt og er ofte nøkkelpersoner for arbeidsgiveren.

- Arbeidsnarkomani kan anses som en velkledd og akseptert form for avhengighet. Det er nok ikke så vanskelig eller tabubelagt å si at man jobber mye, sier Cecilie Schou Andreassen til NRK.

Hun disputerer i disse dager på emnet ved Universitetet i Bergen, og jobber til vanlig som psykolog ved Stiftelsen Bergensklinikkene og i konsulentselskapet Right Management.

Les også: Gjør stresset synlig

Jobber for mye

Fellestrekket for arbeidsnarkomane er at de bruker ekstremt mye tid på jobb, slik at det får negative konsekvenser for fritid, familieliv og sosialt liv. Og det er holdningen til den store arbeidsmengden som avgjør hvordan personen har det både fysisk og psykisk.

Les også: Test deg selv: Er du en arbeidsnarkoman?

Varseltegnene

Det kan være vanskelig å gjenkjenne arbeidsnarkomani som et problem, men ifølge Schou Andreassen finnes det en rekke typiske varseltegn:

Les hele saken her.

"
Powered by Labrador CMS