illustrasjon-facebook-lite.jpg

Finn kåret til årets Great Place to Work

For andre gang på rad er Finn kåret til Norges beste arbeidsplass i kategorien for store bedrifter. Microsoft fikk andreplassen foran Reitangruppen.

Publisert

Ill.foto: Karine H. Henriksen.

Nina Moi Edvasrdsen.

- Dette er utrolig gøy. Vi er stolte og glade. Vi visste at resultatene fra undersøkelsen var blitt enda bedre siden i fjor, men vi turte ikke å håpe på førsteplassen, sier Nina Moi Edvardsen, organisasjonsdirektør i Finn.

Kåringen baseres på en medarbeiderundersøkelse som består av 58 påstander innenfor fem hovedområder; troverdighet, respekt, rettferdighet, stolthet og fellesskap.

Basert på påstandene måles også tillit mellom medarbeidere og ledelsen gjennom troverdighet, respekt og rettferdighet. I tillegg måles opplevd stolthet for arbeidsplassen og fellesskap med kolleger.

Oppbemanner

Finn.no ble etablert for 12 år siden og har i dag 321 medarbeidere, og veksten fortsetter.

– Vi jobber hele tiden for å bli bedre og da er det hyggelig å bli anerkjent for dette arbeidet, sier Christian Printzell Halvorsen.

– Vi regner med at vi skal oppbemanne kraftig det neste året, og da er denne typen kåringer viktig i forhold til å rekruttere de beste kandidatene, sier administrerende direktør Christian Printzell Halvorsen.

Hva er det viktigste dere gjør for at deres medarbeidere skal trives?

– Vi har veldig fokus på verdiene i selskapet som er; sult, presisjon, takhøyde og humør. Dette er en viktig del av det å skape et godt arbeidsmiljø. Det andre er at vi er involverende i forhold til medarbeidere og vi har en uformell tone som skaper et sterkt fellesskap i virksomheten, legger han til.

Forbedringsområder

I år har totalt 149 virksomheter vært nominert i Great Place to Work, som er en avgiftsbasert undersøkelse. I praksis betyr det at denne undersøkelsen ikke er representativ for alle landets virksomheter.

Hva tenker du om det?

– Det aller viktigste med denne kåringen er at undersøkelsen gir oss et redskap til å kunne jobbe med forbedringer i organisasjonen. I tillegg kan vi sammenligne trivselsnivået med oss selv fra tidligere år. Dessuten kan vi sammenligne oss med andre selskaper i Norge og ute i Europa, det betyr at vi kan finne ut av hvilke forbedringsområder vi har i vår organisasjon, avslutter Christian Printzell Halvorsen.

Her er rangeringen:

De 5 beste plasseringer for store virksomheter:

1. Finn.no

2. Microsoft

3. Reitangruppen

4. 4. Accenture

5. Berg-Hansen Reisebureau

De fem beste plasseringer for mellomstore virksomheter:

1. Miles

2. Webstep

3. Kantega

4. Skagen Fondene

5. Meltwater Group

De fem beste plasseringer for må virksomheter:

1. Iterate

2. Compendia

3. Conceptos Consulting

4. EiendomsMegler 1 Ringerike Hadeland

5. Increo

Powered by Labrador CMS