colourbox_dårlig lukt
colourbox_dårlig lukt

Svettelukt? Si i fra!

Medarbeidere som dunster av svette eller matlukt kan fort forpeste hverdagen til kollegene sine. I stedet for å la baksnakkingen gå, bør du konfrontere medarbeideren, mener direktøren i den danske foreningen Personalchefer.

Publisert

Svettelukt, dårlig ånde og møkkete klær kan drive de fleste til vanvidd. Inneklimaet kan også bli påvirket, når en person ikke tar hygienen på alvor.

Lukta fordriver

Når dette blir et problem som ingen gjør noe med på en arbeidsplass, kan det medføre at ansatte som har fått nok tar sin rene hatt og går. Det forteller direktør Kim Staack Nielsen i den danske foreningen Personalechefer til Erhvervsbladet.dk.

- Man er nødt til å innse at en ansatt som for eksempel lukter sterk svette eller matlukt påvirker kollegene sine i stor grad. Man kan risikere at de blir i dårlig humør og at produktiviteten synker, sier han til nettstedet.

- Redd for å såre

Det eneste riktige å gjøre, er å konfrontere den uhygieniske med problemet, er rådet fra psykoterapeut Britta Sjøholm i rådgivningsbedriften SEB-gruppen A/S.

- Folk har en tendens til å snakke med alle andre enn den ene personen som er problemet. De fleste har vanskelig for å ta tak i slike temaer, og er redde for såre den som er problemet. Men det riktige er å henvende seg direkte til personen, og levere budskapet på penest mulig måte. Kollegen må få en mulighet til å endre på det han eller hun blir baksnakket for, sier hun.

- Vær varsom

Tør man ikke å ta tak i det selv, anbefaler Sjøholm å gå til den nærmeste sjefen. Og uansett hvem som tar tak i det, er det viktig at det gjøres på en diskret måte:

- Ved en slik type konfrontasjon, trår du over de intime grensene til kollegaen din, og da er det viktig å vise hensyn, sier hun.

Kim Staack Nielsen er enig.

- Forklar rolig hva som er bakgrunnen for samtalen, uten å gi uttrykk for irritasjon. Vis tydelig at du støtter personen,sier han.

Årsaken bak

Nielsen påpeker også at det gjerne er en grunn til at hygienen har forfalt:

- Finn ut av årsaken til problemet. Det kan være en velfungerende kollega som har blitt skilt, og som dermed har mistet sitt nettverk og sin daglige familierytme. Kanskje kan det vise seg at kollegaen har behov for å få snakket ut om problemene, og kanskje kan du være til hjelp, sier Nielsen.

(Erhvervsbladet.dk)

Powered by Labrador CMS