Løpingen-PWC.jpg

Ungdommer som trener trives bedre

Ny forskning viser at idrett beskytter ungdommer fra depresjon og øker selvbildet. Ungdommer som trener trives bedre i skolen, drikker mindre alkohol og begår færre lovbrudd. Det gir ekstra grunn til å motivere dagens unge til å trene.

Publisert

(Ill.foto: Karine H. Henriksen)

– For å se hvilken effekt idretten har undersøkte vi hvordan ungdommene forandret seg når de begynte og sluttet med idrett, sier Metin Özdemir Örebro Universitet.

I denne undersøkelsen har forskerne fulgt over 400 ungdommer mellom 12 og 16 år i tre år. Det ble fokusert på seks ulike faktorer som spiller en viktig rolle for ungdommers utvikling. Depresjon, selvbilde, trivsel på skolen, fravær, lovbrudd og alkoholforbruk.

Resultatet viser at det finnes mange fordeler ved å drive idrett. Det er spesielt idrett der voksne er til stede og som bærer preg av en regelmessighet som har god effekt. Tallene viser at ungdommer som trener i en forening/lag har det bedre både psykisk og fysisk.

Forskeren sier at for ungdommer som begynner med idrett, endrer livet seg i positiv retning. Depressive symptomer minskes markant og selvtilliten stiger. De trives bedre på skolen og har mindre tilbøyelighet til å komme på kant med loven. Når ungdommen slutter med idrett skjer det motsatte.

Depresjoner og et dårlig selvbilde i ung alder kan få store konsekvenser for den mentale helsen senere i livet. Trivsel i skolen vil påvirke ungdommenes karriere.

I en verden der stadig flere unge sliter med vektproblemer, opplever angst, depresjoner og sliter med å finne sin plass i samfunnet, mener forskeren det er ekstra viktig at hele samfunnet oppmuntrer dagens unge å starte med idrett.

Har du leder- eller personalansvar?

Bestill et abonnement i dag!

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig fagstoff for deg som har personalansvar og for deg som leder og utvikler mennesker.

Gjør som 40 000 andre ledere, få med deg siste nytt om:

" - Leder- og organisasjonsutvikling - Rekruttering og utvelgelse- Kompetanseheving

Bestill et abonnement her, eller last ned en PDF av siste nummer her.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken.

"
Powered by Labrador CMS