colourbox_lege skriver
colourbox_lege skriver

Lege trues med oppsigelse

Helse Førde har irettesatt en overlege ved Nordfjord sykehus for å ha ytret seg om nedleggelsen av avdelinger ved lokalsykehuset i Eid.

Publisert

Legen har fått en skriftlig irettesettelse fra sin arbeidsgiver. Ill.foto Colourbox.

Ledelsen ved helseforetaket mener overlege Henrik Berg har brutt grunnleggende krav til lojaliteten ved arbeidsplassen fordi han har kritisert nedleggelsen av føde,- ortopedi og akuttfunksjoner ved lokalsykehuset i Eid, melder Dagens Medisin.

I høst ble overlegen innkalt til møte med ledelsen. Han innrømmer å ha vært aktiv i forhold til å uttale seg om forholdene ved sykehuset, men hevder han ikke kommet med aktive utspill i media. Han har kun svart på spørsmål fra pressen.

Dersom overlegen fortsetter å svare på spørsmål, risikerer han oppsigelse eller avskjed fra stillingen sin i Helse Førde HF, står det i en skriftlig irettesettelse.

Den norske legeforening jobber med problematikken rundt ytringsfrihet for legene. Juridisk rådgiver Anne Kjersti Befring sier til dagensmedisin.no at deres inntrykk er at det er blitt vanskeligere for ansatte å varsle, og at det hersker en oppfatning om at man er illojal dersom man varsler.

Les hele saken her.

Powered by Labrador CMS