flirt

Kommune dømt for seksuell trakassering

Helsingborgs kommune i Sverige ble nylig dømt til å betale erstatning til to kvinnelige ansatte. Årsaken er at deres sjef har utsatt kvinnene for etnisk og seksuell trakassering.

Publisert

Ill.foto:Colourbox.

Den svenske dommen er prinsipielt interessant fordi dette er første gang Arbetsdomstolen i Sverige feller en arbeidsgiver på grunn av at en leder har trakassert sine ansatte, både seksuelt og på bakgrunn av etnisitet.

I bedømningen er det lagt stor vekt på kvinnenes forklaringer og det er stilt større krav til arbeidsgiverens bevis.

De to kvinnene jobbet i et bokollektiv i Helsingborgs kommune. Arbeidslederen deres har brukt ords som "østflickorna" ved flere anledninger, til tross for at dette opplevdes krenkende.

Lederen sendte også en julehilsen på e-post med et pornografisk bilde til de to kvinnene. Dette til tross for at de tidligere hadde gitt beskjed om at dette ble oppfattet som krenkende og lite passende på en arbeidsplass.

I dommen kommer det frem at de to kvinnene har hatt flere tidligere konflikter med sin leder. De har blant annet tatt opp andre forhold som de har vært misfornøyd med. Etter disse utspillene fikk de kallenavnet "østflicorna".

Den ene kvinnen kom fra Sovjetunionen og den andre fra Bosnia. På bakgrunn av dette følte begge kvinnene seg assosiert med prostituerte.

Den ene kvinnen fikk erstatning på 25 000 kroner mens den andre fikk 30 000 kroner.

Les dommen her.

Powered by Labrador CMS