klokke-bredde-cb

25 milloner til reduksjon av ufrivillig deltid

Private og offentlige virksomheter kan nå søke om prosjektmidler til reduksjon av ufrivillig deltid. Søknadsfristen er 15. august 2011.

Publisert

Ill.foto:Colourbox.

Ufrivillig deltid er en form for delvis arbeidsledighet og mest alvorlig er problemet for de som over lengre tid blir værende i en deltidsstilling, men ønsker økt stillingsandel/full stilling.

25 millioner bevilget

Stortinget har for 2011 bevilget 25 millioner til tiltak som kan bidra til å redusere omfanget av ufrivillig deltid og styrke muligheten for de som ønsker økt stillingsandel eller full stilling.

Prosjektmidlene lyses ut på to hovedområder:

1. organisering av arbeidet i virksomheter og forhold på arbeidsplassen

2. kompetanseheving av arbeidstakere

Formålet med satsningen er i hovedsak å utvikle tiltak som kan bidra til å redusere ufrivillig deltid blant enkeltindivider gjennom strukturelle grep som for eksempel endret organisering av arbeidstid, mer fleksibel organisering/bruk av arbeidskraften og endret/utvidet bemanning. Utvikling av kompetanse er også et sentralt virkemiddel i denne sammenheng.

Arbeids- og velferdsdirektoratet vil i samarbeid med Vox - nasjonalt fagorgan for kompetansepolitikk behandle søknadene. Det er opprettet en rådgivende gruppe hvor partene i arbeidslivet er representert. Satsningen vil evalueres av et eksternt forskningsmiljø.

Les mer om hvordan du søker på NAV sine nettsider.

Powered by Labrador CMS