Jens_Stoltenberg1.jpg

- Vi må ha plass til seniorene

– Pensjons- reformen skal bidra til at flere velger å stå i jobb. Regjeringen gjennomfører også flere andre tiltak som har økt tilgang på arbeidskraft som mål, sa Jens Stoltenberg til NHOs årskonferanse onsdag.

Publisert

- Men skal det ha noen mening, er vi helt avhengig av at arbeidslivet tar imot denne arbeidskraften. Ledere både i offentlig og privat sektor må ta ansvar for å gjøre mer og tilrettelegge bedre enn i dag, sa Stoltenberg.

Økt tilgang på arbeidskraft

Pensjonsreformen vil bidra til at tilgangen på arbeidskraft øker vesentlig i årene som kommer. Stoltenberg nevnte også blant annet NAV-reformen, arbeidet for et inkluderende arbeidsliv og ny pensjonistbeskatning som eksempler på tiltak som skal bidra til økt tilgang på arbeidskraft.

– Vi må sammen sørge for å legge til rette for en gradvis overgang til pensjonisttilværelsen for de som ønsker det, og for å ha plass i arbeidslivet også til dem som av ulike grunner ikke kan yte full innsats 100 prosent av tiden. Vi må ha plass til seniorer og til de som har helseproblemer, sa Stoltenberg.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken. Bestill et abonnement på Personal og Ledelse her. Enkeltutgaver av kan du kjøpeher.

"
Powered by Labrador CMS