illustrasjon-facebook-lite.jpg

Mest populære nettsøk

Facebook endte som det desidert mest søkte ordet på Kvasir i 2011. Blant ordene som har økt mest i antall søk i år, finner vi navnet til den terrorsiktede fra 22.juli og et realfaglig kunnskapsløft for skoleelever.

Publisert

Ill.foto: Colourbox.

Kvasir har publisert listen over de mest søkte ordene i 2011 (topplisten) og listen over de søkeordene som økte mest i antall søk i 2011 (trendlisten).

Topplisten viser det totalte antall søk, mens trendlisten viser hvilke søkeord som har økt mest fra i fjor og er i større grad preget av hva som var aktuelt i løpet av det forrige året.– Facebook er mest søkt i år som i fjor, tett etterfulgt av Finn og Yr. Topplisten preges av nettsteder som vi bruker ofte. De ordene som søkes mest i løpet av ett år er derfor gjerne kjente merkevarer, fremfor enkeltsøk som gjenspeiler mer særskilte interesseområder, forklarer Unni Strømstad, kommunikasjonssjef i Eniro, som eier kvasir.no.

Trender i 2011

Ikke overraskende var navnet til terroristen bak ugjerningene den 22. juli det søkeordet som økte mest på Kvasir i 2011.

– Vi går til søkemotorene når vi ønsker mer kunnskap om det som opptar oss. Terroraksjonene 22. juli skapte et enormt informasjonsbehov, og derfor er både Anders Behring Breivik og Utøya på listen over de ordene som økte mest i antall søk i 2011, sier Unni Strømstad.

Realfag skaper engasjement

Men det er hyggeligere overraskelser i Kvasirs toppliste for 2011 – deriblant et realfaglig kunnskapsløft for skoleelever. En av de sterkeste trendene på Kvasir i 2011, er søket ”Newton Rom”. Newton Rom er et prosjekt som skal heve realfagsinteressen blant skoleelever. Det er så langt etablert 25 Newton Rom hvor elever og lærere møtes til realfaglige eksperimenter.

– Det er en veldig gledelig nyhet at vi kommer så høyt opp i Kvasirs søkestatistikk! Det bekrefter den enorme interessen vi merker for konseptet. Newton rommene er rettet mot skoleelever, og dermed er de som har søkt på Kvasir hovedsakelig elever, lærere, foreldre og lokale sponsorer, sier Rigmor Angler, koordinator og kreativt ansvarlig for Newton-prosjektet i First Scandinavia, som står bak prosjektet.

Kjendiser, modeller og iPhone 5

Kvasirs trendliste preges for øvrig av kjendiser, realitydeltakere og glamourmodeller.

-Statsmeterolog Bente Marie Wahl vekket nok interessen hos mange nordmenn når hun entret TV-skjermen i år. I tillegg er den nygifte prinsessen av Monaco og Farmen-deltager Synne Bolstad populære damer på kvasir.no, forteller Strømstad.

Kun en teknisk dings er å finne i selskap med de mest ettersøkte damene. Iphone 5 er mye omtalt og ettersøkt, lenge før den har kommet på det norske markedet.

Av kostholdrelaterte søkeord er det selvsagt ”lavkarbo” som har opptatt oss mest i 2011. Søkeordet er nr 89 på topplisten og nr 50 på trendlisten.

Her er de 15 mest brukte søkeordene på Kvasir i 2011: 1. Facebook 2. Finn 3. Yr 4. Google 5. YouTube 6. Norsk Tipping 7. VG 8. NAV 9. IKEA 10. Elkjøp 11. Storm 12. Telenor 13. 1881 14. Norwegian15. Spill

Her er trendlisten for 2011 1. Anders Behring Breivik 2. Bente Marie Wahl (Statsmeteorolog, NRK) 3. nikki ziering (modell, skuespillerinne) 4. Newton-rom (realfaglig kunnskapsløft for skoleelever) 5. John Martin Einvik (også mest søkt i skattelister i 2010, for øvrig ukjent årsak) 6. Eirin Hagstrøm (modell) 7. Synne Bolstad (Farmen-deltaker) 8. Imogen Thomas (glamourmodell) 9. Marika (Ukjent årsak) 10. Eurolotto (pengespill) 11. Charlene Wittstock (nygift prinsesse i Monaco) 12. Elizabeth Taylor (skuespillerinne-legende, døde i år) 13. Møteplassen (Sjekkested på nett) 14. Brooklyn Decker (Amerikansk modell) 15. iPhone 5 (Årets mest ettersøkte ”dings”) 16. Jorunn Stiansen (tilbake som programleder) 17. Stella Mwangi (norsk grand prix) 18. Grethe Waitz (maratonløper og -legende) 19. Utøya20. Vilvite

(pressemelding)

Powered by Labrador CMS