norwayexpo.jpg

Tre milloner på EXPO

Den norske paviljongen nådde onsdag formiddag kinesisk tid 3 millioner besøkende. Publikumsmålsettingen er nådd, og ennå er det 17 dager igjen av EXPO.

Publisert

Fiskemat servert fra Norwegian Seafood Resturant har nytt stor suksess i Kina.

- Den norske paviljongen er unik. Designen er helt utrolig, og det var dette som fikk oss til å stille oss i kø her, sier Chen Zuyi, som var besøkende nummer tre million.

Expo Shanghei 2010 arrangeres i tiden 1. mai til 31. oktober.

Stor interesse for Norge

Det har vært lange køer utenfor Norges paviljong de siste dagene, og besøkstallet har vært på rundt 20 000. Dette er på nivå med de beste dagene i juni og juli. Det høyeste besøkstallet var 12. juli med 24 000 besøkende.

- Vi har ikke hatt noe ønske om å ha flest mulig gjester. Målet på tre millioner var beregnet ut i fra hvor mange vi trodde vi kunne gi en positiv opplevelse av Norge. Vi er selvsagt godt fornøyd med å nå tallet så lenge før slutt. Dette har gått over all forventning. De som skal ha størst takk er guidene som tar i mot så mange mennesker hver dag, sier Generalkommissær Arild Blixrud.

Vellykket prosjekt

På fem og en halv måned har Norge på EXPO vært vert for kulturelle arrangementer og business-events, og ønsket gjester fra hele verden velkommen.

- Det er rett og slett utrolig moro. Dette gir oss et signal på at vår paviljong er vellykket, og også hvor velorganisert EXPO i Shanghai er, sier Blixrud.

Et vakkert land

Besøkende nummer tre millioner ble møtt av en stor delegasjon fra den norske paviljongen med Generalkommissæren i spissen, og folkemusikere fra Telemark.

Chen Zuyi besøkte EXPO for første gang og var der sammen med sin kone Xu Yanfang.

- Da vi kom inn i den norske paviljongen var den enda bedre enn på utsiden! Den er ren og åpen. Norge virker som et vakkert land, og vi fikk veldig lyst til å besøke Norge. Jeg skal pensjonere meg om to år og da håper jeg at vi får muligheten til å reise dit, sier Chen Zuyi.

Etter en VIP-omvisning og gavedryss avsluttet de to med en lunsj i den norske fiskerestauranten – Norwegian Seafood Restaurant. Restauranten på den norske paviljongen er drevet av Fursetgruppen og har nytt stor suksess på EXPO.

(Pressemelding)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken. Enkeltutgaver av Personal og Ledelse kan du kjøpeher.

"
Powered by Labrador CMS