hjemmearbeid_colourbox

Kutter i høstferien

Enkelte kommuner rundt i landet velger å korte ned på skolebarnas høstferie slik at de slipper å være hjemme alene mens foreldrene jobber. Lang høstferie virker dessuten forstyrrende.

Publisert

Høst- og vinterferien kan bli en utfordring for foreldre som må jobbe. Nå kutter enkelte kommuner i ferien for å unngå at barna blir gående alene hjemme. Ill.foto: Colourbox.

Åsen barne- og ungdomsskole i Levanger er en av skolene som har valgt å korte ned høstferien med to dager melder Vårt Land. Dermed får elevene høstferie fra onsdag 20. oktober til søndag 24. oktober.

Rektoren ved skolen mener elevene ikke trenger ni dagers sammenhengende ferie i forbindelse med høstferien, det virker blant annet forstyrrende for oppstarten av skoleåret.

De tapte feriedagene vil gis som fri i juni når læringstrykket er lavere.

Utdanningsdirektoratet har ingen komplett oversikt over hvor mange kommuner som har kuttet i høstferien, men opplyser at flere kommuner velger å kutte antall dager i høstferien.

I følge direktoratet står Norske kommuner fritt til å fastsette elevenes ferie innenfor visse rammer. Det er heller ikke noe krav om at norske skoleelever skal ha høst- og vinterferie.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken. Enkeltutgaver av Personal og Ledelse kan du kjøpeher.

"
Powered by Labrador CMS