rune-feltmann-Via-Travel.jpg

Økt aktivitet i reisemarkedet

Sju av ti reiseinnkjøpere mener reiseaktiviteten for sin bedrift vil være høyere i år, sammenlignet med fjoråret. Dette viser en ny ny kundeundersøkelse gjennomført av VIA Travel.

Publisert

OPTIMISMEN TILBAKE: – Vi ser nå en tydelig positiv vekst ikke bare i forhold til forventninger, men også i faktiske tall, sier administrerende direktør i VIA Travel, Rune Feltman.

Reisebyrået gjennomfører årlig en kundeundersøkelse blant sine forretningsreisende. Mer enn 12.000 innkjøpere, reisebestillere og reisende har svart på spørsmål om forventninger til reiseaktivitet.

Flere reiser og overnattinger

72 prosent av de spurte mener at reiseaktiviteten vil øke sammenlignet med fjoråret. I tallene ligger det forventninger om flere reiser, flere hotellovernattinger og større fokus på bedriftsavtaler for fly og hotell.

– Vi ser nå en tydelig positiv vekst ikke bare i forhold til forventninger, men også i faktiske tall, sier administrerende direktør i VIA Travel, Rune Feltman, som understreker at markedet ikke er på samme nivå som før finanskrisen.

Ikke så ille som fryktet

Finanskrisen førte til at mange bedrifter var tidlig ute med kutt i reise og markedsføringsbudsjettet.

Utover høsten 2009 og inn i 2010 opplever mange av disse en kombinasjon av at krisen ikke ble så alvorlig som først fryktet, og at økonomien generelt er i ferd med å ta seg opp.

– Vi har en tett dialog med kundene våre. Nå ser vi at mange av de som var tidlig ute med å redusere reisevirksomheten finner det riktig å øke aktiviteten, men fortsatt med en stram reisepolicy, avslutter Rune Feltman.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken.

"
Powered by Labrador CMS