jobbvalg-på-tvers-av-tradis.jpg

Jobbvalg på tvers av tradisjoner

I neste nummer av Personal og Ledelse får du en fyldig reportasje om likestilling og menn i omsorgsyrkene. Les også om hvilke mål Tom Remlov har for Den Norske Opera & Ballett, eller hvordan det er å jobbe i minus fem grader hele året.

Publisert

Kjønnsdelt arbeidsmarked

Bemanningsbehovet i pleie- og omsorgssektoren er stort og økende. Men på tross av trygge og meningsfulle jobber klarer ikke sektoren å tiltrekke seg menn. Vi har møtt to menn som har valgt å tre inn i de kvinnedominerte yrkene. Lars Martin Jensvoll og Torgny Ringstad stortrives som sykepleiere ved Diakonhjemmet Sykehus i Oslo.

– Vi skal gjøre livet større

Tom Remlov (61) har skapt mye glede og engasjement gjennom både film og teater. Som leder for Den Norske Opera & Ballett er målet ikke bare å innfri folks forventninger, de skal overgås.

Iskald arbeidsplass

Med minus fem grader på jobben hele året er det viktig for de ansatte i Icebar Oslo og være godt kledd og skodd.– I begynnelsen tenkte jeg litt på dette med forkjølelser. Men bank i bordet. Ingen har blitt syke så langt, sier isbarsjefen Joachim Langbrekke Larsen.

Kulturforskjeller kompliserer jobbintervjuet

Et jobbintervjuet betyr mye ved ansettelser. Førsteinntrykket er avgjørende for hvem som blir den heldige utvalgte. Derfor vil alle jobbsøkere forsøke å fremstille seg selv på en god måte, og opptre slik de tror at arbeidsgiveren forventer. Men hva skjer hvis jobbsøkeren og den som ansetter har forskjellig syn på hva som er riktig væremåte i et jobbintervju?

Alt dette og mye mer kan du lese om i Personal og Ledelse som nå er på vei til våre abonnenter. Last ned hele bladet på nettet for kr 80, eller bestill et abonnement her,

"
Powered by Labrador CMS