Journalister-1

Gratis kurs til arbeidsledige

Norsk Journalistlag har bevilget en halv million kroner til Institutt for Journalistikk slik at forbundets arbeidsledige medlemmer kan delta på kurs.

Publisert

Arbeidsledige journalister kan nå søke seg på kurs og får gratis oppdatering i faget. (Ill.foto:Colourbox)

IJ-leder Frode Rekve er godt fornøyd med ekstrabevilgningen på en halv million kroner og håper på et godt læringsutbytte selv om deltakerne ikke har en fast jobb å gå til etter kurset.

IJ-leder Frode Rekve.

– De arbeidsledige blir tilbud plasser på våre såkalte IJ-kurs. De utgjør hovedstammen av våre kurs som tradisjonelt har vært annonsert i en egen katalog hvert semester. På disse går det om lag 700 deltakere hvert år, sier Rekve.

60 nye plasser

Ekstrabevilgningen vil gi om lag 60 nye kursplasser, litt avhengig av lengden på kursene, type kurs og kurskostnad.

NJ vil strekke seg langt for å ta imot flere deltakere, blant annet ved å sørge for ekstra plasser på kurs som allerede er fylt opp, skriver journalisten.no.

Først til mølla

– Det blir litt først til mølla, men ikke bare det. Vi må vurdere hver søknad individuelt, blant annet hvor lenge vedkommende har gått ledig, om vedkommende nylig har vært her på IJ- kurs, ansiennitet, alder, kjønn og bosted. Men det er helt klart en fordel å søke kjapt, sier Rekve.

Han opplyser at arbeidsledige journalister som har takket ja til sluttpakke ikke kan benytte seg av dette tilbudet.

Les mer om kurstilbudet her.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken.

"
Powered by Labrador CMS