COLOURBOX1083304---frustrer.jpg

Tre grunner til å bli i jobben

Finanskrisen har kanskje ført til at dine medarbeidere har gått på en sluttpakke eller mistet jobben. Du er lei og vil bytte jobb. Dette bør du tenke på før du bestemmer deg.

Publisert

Tålmodighet kombinert med litt motgang vil gi deg nyttige erfaringer som garantert vil komme til nytte i fremtidige jobber. Foto: Colourbox.

Som leder sitter du plutselig med mindre ansvar og færre medarbeidere. Med en strammere økonomisk linje i bedriften har du ikke det handlingsrommet du hadde tidligere. Du har kanskje også gått med på lønnskutt for å få bedriften gjennom krisen. Da er det lett å tenke at ”gresset er grønnere” på den andre siden.

Harvard Business Review gir deg følgende tre råd som det kan være verd å tenke gjennom før du leverer din oppsigelse:

1. Relasjoner viktigere enn penger

Du klarer helt sikkert å skaffe deg en jobb der du tjener bedre enn i dag. Det er viktig å tenke gjennom de relasjonene du har skaffet deg via jobben du har i dag. Det kan være andre ledere, medarbeidere eller kunder. Er det verd å miste det nettverket og de relasjonen du har skaffet deg i nåværende jobb?

2. Ikke stress

Personer som er på desperat jobbjakt er sjeldent veldig kritisk i sin prosess. Dermed er det lett å droppe en grundig vurdering av en eventuell ny virksomhet som kan bli den fremtidige arbeidsgiver. Husk at det lønner seg å jobbe strategisk og planlegge godt, fremfor å hoppe inn i den første jobben du finner.

3. Risiko for overvurdering av deg selv

Forskning viser at de fleste som søker jobb overvurderer sin kompetanse og hvilken type jobb de kan få. Før du bestemmer deg for å slutte, bør du være litt selvkritisk når du lister opp dine erfaringer. Forsøk å granske dem objektivt. Da får du et mer realistisk bilde av hva du kan tilby en ny arbeidsgiver.

Bedre tider vil gi flere muligheter

Når økonomien stabiliserer seg og virksomheten får et oppsving vil det garantert dukke opp nye og spennende muligheter i din nåværende jobb. Litt motgang gjør deg bare sterkere rustet, både som leder og som menneske - så lenge du lærer deg å håndtere motgangen.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken.

"
Powered by Labrador CMS