lærere-og-arbeidsmiljø-1

Streik i kommunene

- Vi konstaterer at meklingsmannen ikke har funnet grunnlag for å fremme noen skisse til løsning i LO kommune. Partene står for langt fra hverandre, sier Jan Davidsen, leder i forhandlingssammenslutningen LO Kommune.

Publisert

Dermed er LO kommune i konflikt og streiken iverksettes fra arbeidstidas begynnelse i morgen tidlig, fredag 28. mai.

- Arbeidsgiverne har ikke skjønt alvoret i forhold til forventningene som er skapt. Tariffoppgjøret 2010 skulle være det store kvinne- og likelønnsoppgjøret. Det året da kvinnene skulle løftes og få sin rettmessige andel av lønnsmassen, får de ansatte i den mest kvinnedominerte sektoren det dårligste tilbudet i de siste ti årene, sier Jan Davidsen.

Han sier det har kommet svært lite i løpet av meklingen i forhold til KS sitt siste tilbud som ga brudd i forhandlingene, og som var for dårlig til at LO Kommune kunne akseptere det.

Krever likebehandling

- Vi krever ikke mer, men det samme som de andre arbeidstakergruppene. Men på grunn av sammensetningen av yrkesgruppene og den store andelen kvinner og lavtlønte i kommunesektoren, må vi ha høyere økonomisk ramme for å oppnå samme lønnsnivå.

Han understreker at medlemmene ikke aksepterer den urettferdige lønnsveksten som har vært i kommunene. Siden 2005 har ledersjiktet hatt en langt høyere lønnsutvikling enn de brede kvinnegruppene.

- Nå krever vi likebehandling, sier Davidsen.

Samlet har LO Kommune tatt ut ca 10 000 medlemmer i en første streikefase. LO Kommunes forhandlingssammenslutning forhandler på vegne av vel 200 000 arbeidstakere og består av Fellesorganisasjonen, Musikernes fellesorganisasjon, Skolenes landsforbund, EL&IT, Fellesforbundet og Fagforbundet.

"
Powered by Labrador CMS