Lærer

Søker erfaring fremfor høy lønn

Universums årlige undersøkelse blant mer enn 6 500 avgangsstudenter ved norske universitet og høyskoler viser at 50 prosent nå prioriterer å skaffe seg gode karrierereferanser, sammenlignet med bare 38 prosent i fjor.

Publisert

Årets avgangelever er mer opptatt av erfaring og karrierereferanser enn tidligere elever. (Ill.foto: Karine H. Henriksen)

- Når norske studenter skal velge arbeidsgiver går de i økende grad etter de virksomhetene som de mener er med på å bygge en god CV. Økningen fra i fjor til i år er markant, og er et tegn på at studenter går etter jobber som gir erfaring heller en umiddelbar høy lønn, sier Carlo Duraturo i Universum.

StatoilHydro på topp

Universum, Nordens ledende spesialist på arbeidsgiverprofilering og Employer Branding, kårer hvert år Norges mest attraktive arbeidsgivere og avdekker avgangsstudentenes preferanser. Mer enn 6 500 avgangsstudenter ved norske universiteter og høyskoler har stemt fram sine fremtidige drømmearbeidsgivere.

- I år er det StatoilHydro som rangerer høyest hos både økonomi- og ingeniørstudentene, sier Carlo Duraturo i Universum

Google vinner blant IT-talentene

Det var morgendagens ledere som delte ut prisen til årets vinnere, der StatoilHydro toppet både økonomi- og teknologilisten, mens Google var årets vinner blant IT-studentene.

Ernst & Young og DnB NOR mottok henholdsvis andre og tredjeplassen på økonomi, etter StatoilHydro. Aker Solutions ble nummer to blant teknologistudenter og Sintef kom på tredjeplass. På andreplass blant IT-studentene kom Microsoft, mens Funcom tok tredjeplassen (se vedlegg).

Skatteetaten klatrer

Årets klatrere i undersøkelsen er Riksrevisjonen, Storebrand, Skatteetaten, Telenor, Sweco, Yahoo, Aker Solutions, Tandberg, DNV og Bouvet, alle med mer enn 10 plasseringer opp på topp-50 listen.

- Vi er svært fornøyde med at vi øker i attraktivitet hos økonomer og revisorer. Vi tror det henger sammen med at vi har vært mer aktive ovenfor disse gruppene for å synliggjøre hvilke spennende jobber Skatteetaten kan tilby. Vi kommer til å trenge mange med denne type utdanning i årene som kommer, sier Arve Kvalsvik, Employer Branding spesialist i Skatteetaten.

Søker internasjonalt etter finanskrisen

- Studentene legger større vekt på interaksjon med internasjonale kunder og kollegaer nå i 2010 sammenlignet med 2009, et tegn på at de innser at de må åpne opp horisonten, sier Duraturo.

Fakta: Universum Student Survey 2010. Undersøkelsen ble gjennomført blant 6 578 økonomi-, teknologi-, IT- og jus-studenter i perioden januar-mars 2010. Studenter fra norske universitet og høyskoler deltok i undersøkelsen. Mer enn 300 bedrifter har blitt stemt frem.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken.

"
Powered by Labrador CMS