tor-saglie_nav.jpg

Slutter som NAV-direktør

NAV-direktør Tor Saglie har informert arbeidsminister Hanne Bjurstrøm om at han ikke kommer til å fortsette i jobben etter at åremålet går ut neste sommer.

Publisert

Tor Saglie i NAV.

– Dette er en krevende jobb, og det er viktig at Arbeidsdepartementet har tid til å finne en etterfølger, sier Saglie til Nav.no.

Arbeidsminister Hann Bjurstrøm har forståelse for Saglies besluttning.

– Jeg vet at Tor Saglie selv har tenkt grundig gjennom dette. Jeg har forståelse for hans beslutning, gitt det krevende arbeidet han har utført over flere år, sier hun.

Bjurstrøm er glad for at han informerer om dette i god tid. Det gir departementet mulighet til en god og grundig prosess med å finne rett person til å etterfølge ham i denne krevende stillingen.

– Det legger grunnlag for en smidig overgang, sier Bjurstrøm.

Seks år i førersetet

Tor Saglie har ledet direktoratet i fem år, først ett år som leder for interimsorganisasjonen, og fra 1. juli 2006 som arbeids- og velferdsdirektør. Neste sommer løper åremålsperioden på seks år ut. Arbeidsdepartementet starter nå prosessen med å finne en etterfølger, og Saglie blir i stillingen til ny direktør er på plass. Det er ikke klart hvor lang tid dette vil ta.

Fortsetter ved UIO

– Tor Saglie har ledet Arbeids- og velferdsetaten gjennom den mest omfattende organisasjonsreform i den norske velferdsstatens historie. Dette har han gjort på en måte som det står stor respekt av. Jeg er glad for at hans erfaring og kompetanse skal brukes videre ved Universitetet i Oslo på en måte som vil være nyttig for statsforvaltningen, sier statsråd Hanne Bjurstrøm.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken.

"
Powered by Labrador CMS