Bjerke og luther.jpg

Harvey Nash kjøper Bjerke & Luther

Det globale rekrutteringsselskapet Harvey Nash kjøper 50,1 prosent av norske Bjerke & Luther as. Det gir nye muligheter for det norske rekrutteringsselskapet.

Publisert

De to gründerne Yngvar Bjerke og Ragnar Luther, ser frem til å tilby et bredere tjenestespekter og internasjonal spisskompetanse etter at det globale rekrutteringsselskapet Harvey Nash går inn på eiersiden.

Med nye krefter på eiersiden kan det norske selskapet utvide sin virksomhet og gi tilgang til internasjonale kandidater og økt internasjonal kompetanse. Bjerke & Luther beholder samme navn, men vil inngå i det Londonnoterte Harvey Nash sin nordiske gruppering Alumni.

Satser internasjonalt

Det norske rekrutteringsselskapet som i dag har 13 ansatte, ble etablert for 17 år siden av de to gründerne Yngvar Bjerke og Ragnar Luther. Oppkjøpet tar selskapet et stort steg i videre utvikling.

– Stadig flere norske bedrifter blir mer internasjonale i sin virksomhet. Dette påvirker også etterspørselen i vårt marked. Vi har ønsket å presentere markedet en større tjenestebredde som betinger mer internasjonal erfaring og spisskompetanse. Harvey Nash er et innovativt selskap med en kompetansebredde vi ikke kunne ha bygget opp lokalt, sier administrerende direktør Ragnar Luther i Bjerke & Luther.

Vil ta nye markedsandeler

Et av de nye satsningsområdene er styre- og organisasjonsvurderinger. Her har Harvey Nash solid erfaring og kompetanse gjennom mange år, og det gir Bjerke & Luther økt tilgang til internasjonale kandidater. Selskapets ambisjon er å ta nye andeler i dette markedet i Norge.

Harvey Nash kjøper halvparten av det norske selskapet for 18,8 millioner kroner og har opsjon på kjøp av den resterende delen etter tre år. Yngvar Bjerke, Ragnar Luther, Tor-Egil Ruud og Stephan Juhl Nielsen fortsetter i selskapet etter oppkjøpet.

Inngår i nordisk gruppering

Harvey Nash Group har en sterk nordisk tilstedeværelse gjennom det svenske rekrutteringsselskapet Alumni som allerede har virksomhet i Stockholm, København, Helsinki, Göteborg og Malmö. Innunder den nordiske enheten inngår også et kontor i Warsawa.

Bjerke & Luther har samarbeidet tett med Alumni gjennom en årrekke, og vil nå inngå som del av en nordisk organisasjon.

– Det nordiske markedet er viktig for oss. Oppkjøpet er et stort steg i riktig retning i forhold til vår strategi om å styrke virksomheten i nye og voksende markeder, sier Albert Ellis, Chief Executive i Harvey Nash.

(Pressemelding)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken.

"
Powered by Labrador CMS