Folkemengde cb627960

79 800 arbeidsledige i mars

Ledigheten økte med 600 i mars, justert for vanlige sesongvariasjoner. 79 800 er registrert som ledige hos NAV, og arbeidsledigheten er nå på 3,1 prosent.

Publisert

(Ill.foto: Colorubox)

- Det er færre som melder seg ledige nå, men det er også en økende andel som bruker lang tid på å komme i jobb. At mange arbeidsledige deltar på tiltak bidrar til å holde arbeidsledigheten på et forholdsvis lavt nivå, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie.

Færre nye ledige

Det er færre nye arbeidsledige som registrerer seg hos NAV nå enn for ett år siden. Antall ledige som har søkt jobb i inntil 12 uker er 9 prosent lavere enn i mars i fjor. Samtidig øker ledigheten for de som har søkt jobb i mer enn ett halvt år. Om lag to av fem arbeidsledige har nå søkt jobb i mer enn et halvt år.

Høyt utdannede

Ledigheten er nå høyest i bygg og anlegg med 7,1 prosent, etterfulgt av industri og reiseliv og transport med henholdsvis 5,1 og 4,2 prosent. Undervisning og ledere er de to yrkesgruppene som har lavest ledighet.

Ledigheten øker mest innen akademiske yrker og ingeniør og ikt-fag, men fortsatt er ledigheten svært lav innen disse yrkesgruppene.

Ledige stillinger

I løpet av mars er det utlyst 18 prosent færre stillinger sammenlignet med samme måned i fjor. Sterkest er nedgangen innen kontorarbeid og barne- og ungdomsarbeid. Meglere og konsulenter og akademiske yrker har svakest nedgang i antallet ledige stillinger.

Unge sterkest vekst

Ledigheten øker mest blant de mellom 25 og 29 år, hvor det er 17 prosent flere ledige enn for ett år siden. I denne aldersgruppen øker ledigheten like mye for kvinner som for menn. Mens for de yngre enn 19 år har ledigheten vært omtrent uforandret det siste året.

Nedgang i flere fylker

I seks fylker er ledigheten lavere enn for ett år siden. I Troms og Oppland går ledigheten mest ned med henholdsvis 9 og 6 prosent. Lavest ledighet finner vi i Oppland og Sogn og Fjordane, begge med 2,5 prosent. Høyest ledighet er det i Oslo og Finnmark, begge med 3,8 prosent.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken.

"
Powered by Labrador CMS