Trygde ill-siluetter (Colourbox.com)

Opptrappingsplan for minstepensjonene fullført

Fra 1.mai i år utgjør minstepensjonen til enslige pensjonister to ganger grunnbeløpet. Opptrappingsplanen er dermed fullført, og minstepensjonistene har fått et kraftig løft.

Publisert

Unge uføre med garantert tilleggspensjon fikk også en ekstraordinær økning.

Trygdeoppgjøret 2008 var et historisk godt oppgjør. Alle pensjonistene fikk en betydelig vekst i folketrygdpensjonene gjennom økningen i grunnbeløpet. I tillegg ble minstepensjonen kraftig hevet, ved at særtillegget økte fra 79,33 prosent til 94 prosent av grunnbeløpet.

To ganger folketryden

Partene ble samtidig enig om en videre opptrapping av særtillegget, som innebærer at minstepensjonen til enslige pensjonister fra 1. mai 2010 skal utgjøre to ganger folketrygdens grunnbeløp. Denne opptrappingen finansieres gjennom statsbudsjettet og ikke innenfor rammene for trygdeoppgjøret.

I tråd med dette ble særtillegget trappet opp til 97 prosent av grunnbeløpet fra 1. mai 2009. Fra 1. mai i år utgjør særtillegget 100 prosent av grunnbeløpet.

26 prosent økning

Minstepensjonen til enslige tilsvarte 119 820 kroner før trygdeoppgjøret i 2008. Fra 1. mai 2010 tilsvarer den 151 272 kroner, en økning på over 26 prosent. Pensjonen til ektepar der begge har minstepensjon har hatt tilsvarende økning.

Økningen i særtillegget utbetales sammen med den generelle økningen i pensjonene som følger av økningen i grunnbeløpet. Dette skjer normalt i juli etter at Stortinget har vedtatt det nye grunnbeløpet.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken.

"
Powered by Labrador CMS