0810_personalogledelse

Oppsving for kurs og konferanser

I årets siste utgave av Personal og Ledelse kan du lese om hvilke forventninger aktørene i kurs- og konferansemarkedet har. Få også med deg hvordan Utenriksdepartementet deler erfaringer for å utvikle sine ansatte og ledere.

Publisert

Mentorprogrammet i Utenriksdepartementet (UD) har blitt et populært tiltak etter at det startet opp i 2005. Hverdagen er hektisk og det stilles store krav til de ansatte. En av dem som har deltatt på programmet er Ole-Morten Parelius (46).– Jeg ble modigere og fikk større trygghet på at det jeg så og opplevde i virksomheten var riktig. Det fikk igjen betydning for min personlige utvikling, forteller han.

Administrerende direktør i Proffice, Per Bergerud, mener de beste ideene finnes ute hos de ansatte. Les mer om hvilke utfordringer bemanningsbranjen har, hvilke medarbeidere som blir viktig i fremtiden, og hvorfor det er smart å satse på medarbeidernes kreativitet.

Finanskrisen førte til et betydelig fall i kurs- og konferansemarkedet. I kjølevannet av sviktende etterspørsel har noen hoteller måttet stenge dørene. – En del aktører i markedet har slitt, og sliter fortsatt. Dette er spesielt merkbart i distriktsreiselivet. De som lever av det profesjonelle næringslivet i sentrale strøk, og rundt flyplasser, har ikke vært berørt i samme grad som en del bedrifter i fjellheimen, sier reiselivsdirektør i HSH, Hilde C. Solheim. Forventningene til 2011 ser langt lysere ut, aktørene melder om økt pågang fra kunder som ønsker arrangementer med høy kvalitet og et godt faglig innhold, festfaktoren er tonet betydelig ned.

Årets AKAN-pris gikk til Avinor Tormod Gilje er koordinator for AKAN-arbeidet i Avinor. Lufthavnbetjenten, med 20 års fartstid fra Avinor, kjenner utfordringene rundt jobb og rusmisbruk bedre enn de fleste, som mange års representant for det rusforebyggende arbeidet i Avinor. – Sikkerhet er vårt hovedprodukt og prioriteres i alt vi gjør. Videre ønsker vi en sunn bedriftskultur der ansatte bryr seg om hverandre, og her er AKANarbeidet et viktig redskap, sier han til Personal og Ledelse.

I årets siste utgave kan du også lese hva våre psykologer skriver om frykt, og hvordan frykten kan ha positive effekter på oss som mennesker. Få også med deg Bønsmoen barnehages arbeid i kampen mot høyt sykefravær. Ved å satse på arbeidsglede og nærvær, det vil si de friske som alltid er på jobb, har de klart å redusere sykefraværet betydelig.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken. Bestill et abonnement på Personal og Ledelse her. Enkeltutgaver av Personal og Ledelse kan du kjøpeher.

"
Powered by Labrador CMS