Deppa ungdom cb960346 L

Tidlige tiltak virker

Offentlig innsats og tidlige tiltak for å hindre at unge faller utenfor arbeidslivet og blir ufør, gir store samfunnsmessige gevinster, viser en ny rapport.

Publisert

Ill.foto: Colourbox

– Rapporten anslår at tidlige tiltak som fører til at 100 unge som risikerer å havne på uføretrygd i stedet kommer seg i arbeid, vil gi en gevinst på 40 millioner kroner per år, sier barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken.

Rapporten viser hvor viktig det er å sette inn virkemiddel tidlig for å forhindre at unge faller utenfor arbeidslivet.

Les også: Forebygger vold hver dag

– Styrket innsats overfor ungdom som er utsatt er en god investering i fremtiden. Derfor er regjeringen allerede i gang med prosjektet Samarbeid for arbeid, som er regjeringen sin satsning på å få flere ut i arbeid, sier Lysbakken.

Et av flere viktige formål med undersøkelsen er å gi kommunene og andre offentlige aktører bedre grunnlag for å vurdere lønnsomheten av forebyggende innstas rettet mot ungdommer som er utsatt. Rapporten viser at tiltak som motvirker marginalisering av ungdom gir gevinster for hele samfunnet.

Les også: Angst presser de unge ut av jobb

Det er Vista Analyse AS som har gjennomført undersøkelsen på oppdrag frå Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet. Rapporten understreker også verdien av et tett samarbeid mellom kommune, fylke og stat. Samarbeid om ressursinnsats er ofte nødvendig for å kunne sette inn de beste og mest effektive tiltakene, både for de unge og for samfunnet.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken.

"
Powered by Labrador CMS