Icebar Oslo

Iskaldt arbeidsmiljø

I midten av november åpner Icebar Oslo by Icehotel. Med minus fem grader blir det trolig en av Oslos kaldeste arbeidsplasser.

Publisert

Olav Thon (midten) i Thon Hotels inspiserer lokalene som skal huse Icebar Oslo.

Sentral beliggenhet i Oslo

Den iskalde baren får en sentral beliggenhet i Oslo, kun et steinkast fra Karl Johan. Adressen er Christian IVs gate 12, skrått over veien for Thon Hotel Bristol. Tidligere lå utestedet Sirkus her, men det skal nå gjøres om til Oslos kaldeste destinasjon.

Isbaren i Oslo blir den største isbaren så langt. Det er forventet at 80 000 gjester besøker baren i løpet av det første året.

Iskaldt arbeidsmiljø

Den kalde attraksjonen vil ha en varm og en kald del. Mens gjestene vil få på seg en varm kofte før de kommer inn i den kalde baren, vil de ansatte ha spesialdesignet arbeidstøy som tåler minus fem grader.

- Icebar koseptet er allerede prøvd ut både i Tokyo og Kjøbenhavn. De ansattes klær og sko er spesialtilpasset slik at de tåler kulden. I tillegg vil de som jobber her sirkulere mellom den varme og den kalde delen, sier kommunikasjonsrådgiver i Thon Hotels Camilla Gulsett.

– En spennende attraksjon

- Vi er veldig spent på å se hvordan den nye baren blir til slutt, og gleder oss til å åpne dørene for gjester fra både inn- og utland. Dette blir en spennende attraksjon, og vi er veldig fornøyd med en så sentral beliggenhet, sier Morten Thorvaldsen, administrerende direktør i Thon Hotels.

Flere tonn favorittis

(Foto: Ben Nilsson/Big Ben Productions, kunstnere: Anders Rönnlund og Anders Eriksson)

Isen som brukes kommer fra Torneelven i Lappland. Den særegne isen er blitt en favoritt blant iskunstnere på grunn av sin klarhet og høye kvalitet.

Mellom 50 og 60 tonn is går med til å bygge baren i Oslo. I tillegg til selve baren er både vegger, møbler, glass og tallerkener laget av is fra Torneelven. Iskunst, utsmykning i is, og belysning er også en viktig del av opplevelsen. Temaet for barene skiftes en gang i året. Årets konsept er ”Purity with a twist”.

- Oslo er en veldig riktig by og når Thon Hotels er med på laget ligger alt til rette for at dette blir en suksess, sier direktør i Icebar by Icehotel, Agnetha Lund.

Fakta om Icebar by Icehotel

* I 1990 åpnet Icehotel i Jukkasjärvi i Sverige, verdens første hotell bygd av snø og is.

* I 1993 utvidet Icehotelkonseptet, og åpnet en liten bar i hotellet. Det ble starten på Absolut Icebar-konseptet, i samarbeid med Absolut.

* Etter 15 år med erfaringer fra Absolut Icebar har Icehotel utviklet det nye franchisekonseptet Icebar by Icehotel.

* Interiøret har det siste av teknologi innen lyd, lys og video. Dette leveres i samarbeid med Philips.

* Menyen spesialtilpasses på hvert sted. Du kan blant annet få drinker i isglass fra Torneelven, varme drikker og småretter med arktisk inspirasjon. Menyen i Oslo er norskinspirert.

* En gang i året blir ledende internasjonale kunstnere invitert til å eksperimentere med interiør og utsmykning på de ulike barene, som gjøres helt om.

* I 2008 ble Icehotel valgt til den beste destinasjonen i Sverige av europeiske turoperatører.

* Sesongen 2009/2010 er den tyvende på rad for Icehotel.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken.

"
Powered by Labrador CMS