kjos.jpg

Kjos håver inn priser

Bjørn Kjos ble i går kveld hedret med nok en pris for sitt langsiktige og målrettede arbeid i et sterkt konkurranseutsatt marked. Denne gang som nasjonal vinner av Entrepreneur Of The Year 2009. 

Publisert

Entrepreneur Of The Year 2009

Administrerende direktør i Norwegian, Bjørn Kjos, ble i kveld utnevnt og hedret som nasjonal vinner av Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2009.

Begrunnelsen er Kjos sitt langsiktige og målrettede arbeid i et sterkt konkurranseutsatt marked.

Bjørn Kjos, H.K.H. Kromprinsesse Mette-Marit, Erik Mamelund. Ernst & Young Entrepreneur Of The Year i Oslo konserthus. Foto: Per Thrana.

Kronprinsesse Mette-Marit delte ut den prestisjetunge utmerkelsen til Bjørn Kjos sammen med administrerende i Ernst & Young, Erik Mamelund, under festforestillingen Skaperkraft 09 i Oslo Konserthus.

Ernst & Young står bak Entrepreneur Of The Year-kåringen i nært samarbeid med SpareBank 1 Gruppen og Handelshøyskolen BI.

Kjos representerer Norge

Som nasjonal vinner blir Bjørn Kjos Norges representant på verdenskåringen i Monaco våren 2010, der 50 nasjoner deltar. Han er den åttende nasjonale vinneren siden starten i Norge i 2002.

Juryens begrunnelse for utnevnelsen av Kjos:

Vekstskaperen har gjennom langsiktig og målrettet arbeid og ved å utnytte markedstrender klart å bli en vesentlig aktør i et sterkt konkurranseutsatt marked, og skapt en vekst få andre bedrifter har klart å oppnå. Dette har han fått til gjennom sterkt kostnadsfokus og bevisst satsning på teknologiske plattformer som gjør det mulig å koble salg av ulike tjenester og konsepter.

Vinneren har gjennom sin væremåte skapt en virksomhet hvor ansatte trives og hvor det å ha det gøy på jobben er en vesentlig del av bedriftens kultur.

Juryen mener at Bjørn Kjos med sitt humør, engasjement for bedriften og de ansatte er en verdig vinner av Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2009.

Allsidig vekstskaper med store ambisjoner

Norwegian Air Shuttle ASA ble stiftet 22. januar 1993 og fløy innlandsruter på kontrakt for Braathens og Widerøe. Bjørn Kjos var styreformann. Da SAS kjøpte Braathens i 2003, ble Norwegian sagt opp.

Valget sto mellom å legge ned, eller starte konkurranse mot SAS. Valget ble konkurranse. Kjos tok jobben som administrerende direktør fra 2003, og har etter dette hatt fokus på å utvikle flyselskapet til å bli en internasjonal aktør.

Nest største aktør i Skandinavia

I dag er Norwegian det nest største flyselskapet i Skandinavia og har en ruteportefølje som strekker seg over hele Europa i tillegg til Nord-Afrika og Midt-Østen.

Ved slutten av 2008 hadde Norwegian 40 fly i drift på 170 ruter til 87 destinasjoner og sysselsatte ca. 1500 personer. Frem mot 2014 har Norwegian bestilt til sammen 70 nye fly av typen Boeing 737-800.

Les også: Bjørn Kjos fikk prisen "Kunsten å lede"

Malvin Nilsen

– Norges beste vekstskaper innen INDUSTRI

Malvin Nilsen, administrernende i Leonhard Nilsen & Sønner AS, Andøya, gikk til topp i Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2009, kategori industri.

"

Malvin Nilsen vinner kategori Industri, i bakgrunnen står prisutdeler Erna Solberg. Foto: Per Thrana.

LNS-konsernets kjernevirksomhet er tunnelarbeid, gruvedrift og masseforflytting, men omfatter i dag også entreprenørvirksomhet, betongstasjon og elementproduksjon.

Fra å være en betydelig nasjonal aktør er konsernet nå en internasjonal aktør med hele verden som arbeidsfelt.

Dette har de lykkes med ved å gjøre arktisk teknologi for tunnelbygging kjent ute i verden.

Harald Møller

– Norges beste vekstskaper innen HANDEL

Møllergruppen ved styreleder Harald Møller, Oslo, vant Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2009, kategori handel.

Harald Møller, vinner kategori Handel. Ernst & Young Entrepreneur Of The Year i Oslo konserthus. Foto: Per Thrana

Møllergruppen er et 3. generasjons familieselskap, stiftet av Harald Aars Møller i 1936 (som Strømmen Auto AS). Konsernet er i dag Norges 4. største familiedrevene virksomhet med over 3 400 ansatte i fire land og en samlet omsetning på 14 mrd. kroner. Norge, Sverige og Baltikum er hovedmarkedene.

Virksomheten har fire forretningsområder: Import, Forhandlere, Eiendom og Finans. Grunnbjelken i virksomheten er import og Møllergruppen er i dag Norges ledende bilimportør.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken.Abonner på Personal og Ledelse og få åtte utgaver for kr 640.

"
Powered by Labrador CMS