Ung arbeidstaker 2

Over 500 bemanningsbyråer har registrert seg

Hver dag mottar Arbeidstilsynet nye meldinger fra bemanningsbyråer som ønsker å registrere seg. Fristen gikk ut 1. mars, likevel har mange unlatt å registrere seg.

Publisert

- Vi har stor pågang i disse dager og mottar rundt 50 nyregistreringer daglig, sier Per Olav Hernes i Arbeidstilsynet.

Usikkerhet om antall selskaper

Tidligere har Arbeidstilsynet estimert det totale antallet til rundt 1800 selskaper, som har plikt til å registrere seg i forhold til den nye forskriften.

- Det eksakte tallet er nok litt vanskelig å komme frem til. Dette fordi rundt 25 prosent er Nuf selskaper som er utenlandsregistrert. I tillegg har du for eksempel alle avløserlag og andre produksjonsselskaper som i perioder leier ut arbeidskraft. Alle disse skal registrere seg, sier han.

Glad for det nye registeret

Fra 1. mars kan alle som ønsker det sjekke hvilke bemanningsbyrå som er registrert hos Arbeidstilsynet. Hagelien er fornøyd med at det nye registeret endelig er på plass.

- Dette har vi ventet på lenge. Det er viktig for oss å få en oversikt og at vi kan kvitte oss med noen av de verste aktørene på markedet, sier Hagelien.

Les også: Gode tider tiltrekker seg kjeltringer

NHO Service følger daglig med på sine medlemsbedrifter, og de har oppdaget selskaper som absolutt burde vært innmeldt i registeret.

- Jeg tror alle de seriøse kommer til å registre seg, men det kan nok være at noen har glemt å sende inn registrering. Vi regner med at alt er i orden etter en måneds tid, sier Hageligen.

Tilsyn fra sommeren

De som ikke registrerer seg kan risikere å tape i anbudskonkurranser, nettopp fordi de ikke står registrert her forklarer Hernes i Arbeidstilsynet. I verste fall vil dette virke konkurransevridende sier han.

- Vi kommer til å føre tilsyn, og regner med at vi starter med dette fra sommeren av, sier Hernes

Les også: Nye krav til utenlandske bemanningsbyråer

"
Powered by Labrador CMS