Jens_Stoltenberg1.jpg

Stoltenberg vil sikre jobbene

Den rødgrønne regjeringen med Jens Stoltenberg i spissen tar nå fatt på fire nye år. Det viktigste arbeidet blir blant annet å sikre trygge norske arbeidsplasser i en turbulent tid. 

Publisert

- Jeg er sliten men tilfreds. Man skal være sliten når man har hatt en jevn valgkamp, konkluderte Jens Stoltenberg med etter valgnattens seier. FOTO: Karine H. Henriksen.

I formiddag møtte statsministeren pressen i hagen til regjeringens representasjonsanlegg.

- Nå skal vi sette oss sammen og utforme en ambisiøs politikk for de neste fire årene, der trygge arbeidsplasser, opprusting av skole, satsing på eldreomsorg og klima blir noen av de viktigste områdene.

Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk venstreparti fikk til sammen 86 mandater mot 83 på borgerlig side.

- Vi har et godt grunnlag og har samarbeidet hver dag i fire år, sier statsministeren.

Stolt over fremgangen

- Vi må tilbake til 50-tallet for å finne et stortingsvalg der Ap gikk fram to ganger på rad. Vi har ikke hatt regjeringsslitasje, men framgang, det er jeg stolt av, sier Stoltenberg.

Flere politikere og forskere mener Jens Stoltenberg har vunnet en historisk seier og er større enn Gro Harlem Brundtland. Selv er han forsiktig i sine uttalelser om seg selv.

- Det er vanskelig å karakterisere seg selv. Men jeg har stor respekt for Gro og har lært mye av henne, sa han i et intervju med VG i går.

En av de store lederne

Det er første gang på 16 år en regjering har overlevd et valg fra regjeringskontorene. Stoltenberg må derfor regnes med som en av de store statsminstrene i Arbeiderpartiet etter dette valget. Det mener valgforsker og professor Bernt Aardal.

Helseministeren mener Jens har passert landsmoderen i betydning for det norske folk.

- Jens er større en Gro fordi det Jens gjør nå er for første gang, siden Gerhardsen, å vinne valget for Arbeiderpartiet fra regjeringskontorene.

Se valgresutlatet her.

Trygge jobber

I sin blogg skriver Stoltenberg hva som blir viktig for regjeringen fremover. Før valget lovet han å jobbe for trygge arbeidsplasser for alle.

Mens hele verden er harrdt rammet av finanskrisen har den norske regjeringen klart å stagge arbeisledigheten på en helt annen måte enn andre land. I Sverige er ledigheten oppe i over 500 000 ledige, mens Norge har 77 109 arbeidsledige. Arbeid til alle vil fortsatt være jobb nummer én for den rødgrønne regjeringen.

" Vi lover å fortsatt være en regjering som jobber med og ikke mot norske arbeidstakere. Og vi lover å fortsatt jobbe for et anstendig arbeidsliv, et inkluderende arbeidsliv og et rettferdig arbeidsliv."

Les hele bloggen her.

"
Powered by Labrador CMS