nav_pos_logo_RGB

Stabil ledighet i november

67 400 personer er registrert som helt ledige hos NAV. Dette er 22 200 flere enn i november i fjor. Justert for normale sesongvariasjoner har ledigheten økt med 100 personer siste måned, og er nå på 2,6 prosent av arbeidsstyrken.

Publisert

21 700 arbeidssøkere deltar på tiltak, det er 65 prosent flere enn på samme tid i fjor. Justert for vanlige sesongvariasjoner økte summen av ordinære tiltaksdeltakere og registrerte helt ledige med 200 personer i november.

Færre nye ledige

Det er nå én prosent færre som har vært ledige i mindre enn fire uker, mens antall personer som har vært ledige i mellom et halvt år til ett år har tredoblet seg i løpet av det siste året. Det er særlig menn som nå opplever å gå lenge ledig. I november var det fire ganger flere ledige menn med arbeidssøkervarighet mellom et halvt år til ett år enn i fjor.

Høyest i bygg og anlegg

I november var ledigheten på 4,5 prosent i bygg og anlegg. Ledigheten har økt særlig kraftig blant rørleggere og elektrikere. Ledigheten var på 4,1 prosent i industrien og 3,7 prosent innen reiseliv og transport.

Størst økning finner vi i ingeniør- og IKT-fag hvor ledigheten har økt med 88 prosent på ett år, men fortsatt er en arbeidsledighet på 1,2 prosent for denne yrkesgruppen lavere enn landsgjennomsnittet.

Undervisning har lavest ledighet med 0,6 prosent, etterfulgt av helse, pleie og omsorg med 1,0 prosent.

Færre ledige stillinger

I løpet av ett år har antallet stillinger falt med 24 prosent. Nedgangen i november var størst innenfor ingeniør og ikt-fag, kontorarbeid og barne- og ungdomsarbeid.

Flest ledige i Oslo

I Oslo er 3,6 prosent av arbeidsstyrken arbeidsledig. Østfold og Vestfold følger etter med henholdsvis 3,1 og 3,0 prosent.

Sogn og Fjordane har lavest ledighet med 1,7 prosent etterfulgt av Rogaland med 2,1 prosent.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken.Abonner på Personal og Ledelse og få åtte utgaver for kr 640.

"
Powered by Labrador CMS