Umotivert 1

Nedgangstider - Hvordan få opp motivasjonen?

Når krisestemningen brer om seg, kan det være vanskelig å holde motivasjonen på topp. Ledernett gir fem tips som kan hjelpe.

Publisert

I nedgangstider er ikke motivasjon og optimisme det som spirer raskest. Nettstedet Forbes.com gir fem tips som skal få engasjementet til å gro:

1: Effektiv kommunikasjon

Hold åpne stormøter der flere representanter fra ledelsen er til stede. Organisér jevnlige informasjonsmøter for hele avdelingen, for å unngå ryktespredning. Da unngår du også at medarbeiderne får nyheter om fremtiden sin gjennom media i stedet for fra deg.

2: Vis trygghet

For å unngå usikkerhet og utrygghet blant de ansatte, vis at arbeidet deres får større betydning i krisetider. Og at dette innebærer økt jobbtrygghet.

3: Vis din lojalitet

Du må selv vise at du har tenkt til å bli i virksomheten. Dersom medarbeiderne er urolige for at du skal gi opp, er det vanskelig å motivere seg.

4: Gjør ting sammen

Ta oppmerksomheten vekk fra uroen gjennom å gjøre humørfylte aktiviteter sammen. Det trenger ikke være komplisert: Ta gruppen med på en felles lunsj, en spasertur, eller gjør noe sosialt etter jobb. Dette får opp fellesskapsfølelsen.

5: Sats på friskvern

Vær mer fleksibel når det gjelder å la medarbeiderne trene i arbeidstiden. Når uroen øker, kan mosjon hjelpe mot stress.

(Chef.se)

Powered by Labrador CMS