fysioterapi_colourbox

Flere vil raskere tilbake

Hittil i år er 12 000 personer henvist til Raskere tilbake, og dette er 2 600 flere enn for hele fjoråret til sammen. NAV tror på fortsatt økning.

Publisert

Raskere tilbake-ordningen ble besluttet av sykefraværsutvalget høsten 2006, og dreier seg om å gi tettere oppfølging til sykmeldte, samt nye tilbud til behandling. Målet er å hindre unødig sykefravær.

- Bare begynnelsen

Det har tatt noe tid å sette i gang ordningen, men nå begynner resultatene å synes.

- Med 12 000 henviste hittil i år begynner vi nå å se et visst volum. Potensialet i ordningen er imidlertid svært stort, og jeg tror dette bare er begynnelsen på en god utvikling, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie i en pressemelding.

Ingen entydige svar

Sykefraværet i Norge er fortsatt for høyt, og Raskere tilbake er et av flere virkemidler NAV bruker for å redusere sykefraværet.

- Det finnes ikke noe enkelt svar på hvordan man best mulig kan legge til rette for at de som blir syke kan komme raskt tilbake i jobb. Hadde vi hatt et entydig svar på dette, ville ikke sykefraværet ha vært så høyt som det er, sier Saglie.

Kortere fravær

Han tror imidlertid at Raskere tilbake kan hjelpe mange.

- Ved å benytte seg av Raskere tilbake, kan sykmeldte slippe et unødig langt sykefravær. Dessuten kan personer som står i fare for å bli sykmeldt få hjelp, slik at sykmeldingen helt eller delvis unngås, sier Saglie.

Ordningen inneholder tilbud som individuell oppfølging, avklaring og arbeidsrettet rehabilitering i tillegg til tilbud om behandling hos spesialisthelsetjeneste.

Les mer om Raskere tilbake her.

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS