Terje R, Venold

Lederpris til Veidekke-topp

Konsernsjef Terje Venold i Veidekke er tildelt topplederprisen "Kunsten å lede" for 2007. Han får prisen for sitt langsiktige, verdibaserte og personlige lederskap gjennom 19 år.

Publisert

- Terje Venold har ledet Veidekke i 19 år. Han representerer noe av det beste innen norsk lederskap, sier konsernsjef Terje Nygaard i Manpower.

Prisen "Kunsten å lede" deles ut av bemanningsselskapet Manpower og organisasjonen HR Norge. Overrekkelsen av årets pris fant sted torsdag i forbindelse med HR Norges "Personalforum" på Lillehammer.

" Kulturutvikling- Venold har hatt stor innflytelse på kulturutvikling i egen bedrift og i byggenæringen generelt, fastslår Nygaard.

Gjennom oppkjøp og organisk vekst har Veidekke utviklet seg fra å være en mellomstor norsk virksomhet til å bli en av Norges største bedrifter og ett av Nordens største entreprenørselskaper.

" Unik og personlig dialog- Terje Venold har bidratt sterkt til de gode resultatene Veidekke har oppnådd gjennom alle de årene han har ledet selskapet, sier Even Bolstad, daglig leder i HR Norge.

- Venold involverer, gir muligheter og har i stor grad en personlig dialog med sine ansatte. Det er ganske unikt, slår Bolstad fast.

Ansattes eierskapTerje Venold har et mål om at halvparten av de ansatte i Veidekke skal eie aksjer i selskapet. Medeierskap skal gi muligheter og involvere medarbeiderne. Dette skal skape økt forståelse og engasjement.

Terje Venold nyter stor respekt i næringslivet generelt, i finansmiljøer og ikke minst blant sine egne ansatte, skriver juryen i sin begrunnelse.

Hel vedVenold beskrives som en leder med stor indre trygghet og en person som skaper trygghet i relasjoner.

Medarbeidere beskriver ifølge juryen prisvinneren som autentisk og ”hel ved”, en person som gjennom sin troverdighet og personlige overbevisningskraft utøver verdibasert ledelse på en måte som skaper respekt og resultater. Prisvinneren er med dette en god rollemodell.

Klikk her for å lese juryens begrunnelse.

"
Powered by Labrador CMS