Høy depresjon-risiko blant jurister

Jurister har høyere risiko for å utvikle depresjon enn mange andre yrkesgrupper. Og sjansen er også større for at de vil "behandle" symptomene med alkohol og andre rusmidler.

Publisert

Dette kommer fram i en ny, australsk undersøkelse. Kartleggingen omfattet 7500 yrkesutøvere fra en rekke ulike profesjoner, blant annet revisorer, ingeniører, arkitekter - og jurister.

Undersøkelsen viser at hver tiende fagperson har symptomer på depresjon. Blant jurister er andelen enda høyere: 15 prosent.

Medisinere seg selvDeltakerne i undersøkelsen ble også spurt om de bruker alkohol eller narkotika for å takle nedstemthet og depresjon. Også her skåret juristene høyest. Fem prosent oppga å "medisinere" seg selv på denne måten.

Ingeniører er derimot den yrkesgruppen hvor denne formen for "behandling" er minst vanlig.

Større åpenhet- Med større oppmerksomhet rundt problemene håper vi å bli kvitt stigmaet rundt depresjon i de juridiske miljøet. Dermed kan den enkelte lettere kjennersymptomene og søke hjelp tidligere, sier terapeut Jackie Furey ved rehabiliteringssenteret South Pasific Private i Sydney, ifølge australske Human Resources Magazine.

Flere faresignalerØkt rusbruk er bare ett av mange signaler på depressivel lidelser. Det er viktig å være på vakt hvis man i mer enn to uker føler nedstemthet og mister interessen for ting man tidligere har hatt glede av.

Søvnproblemer, lav produktivitet, manglende motivasjon, negative tanker og følelser er også faresignaler. Det samme er en vedvarende følelse av hjelpeløshet og verdiløshet, skriver det australske HR-magasinet.

Powered by Labrador CMS