Datajobb cb533325
Datajobb cb533325

Alle it-hoder er opptatt

Ved utgangen av september fantes det bare 1449 helt arbeidsledige med ikt- eller ingeniørbakgrunn. Det er rekordlavt, og mange innser nå at det blir svært vanskelig å rekruttere it-kompetanse i årene fremover.

Publisert

Dagens IT gjengir tall fra NAV som viser den rekordlave ledigheten blant it-folk. Nedgangen er på 31 prosent fra samme periode i fjor.

Arbeidsledigheten i it-bransjen har krabbet nedover siden andre halvdel av 2003, og de ledige i sektoren utgjør nå bare 0,8 prosent av arbeidsstyrken, ifølge NAV.

Rett ut i fast jobbIngeniørorganisasjonen NITOs etterundersøkelser viser at i 2005 var om lag halvparten av de nyutdannede i sektoren i fast stilling, mens tre av fire nyutdannede i dag nyter godt av fast ansettelse.

Stadig flere sikrer seg jobb før de er ferdige md utdanningen, faktisk hele 64 prosent.

- Det er derfor ikke overraskende at spesielt IKT og ingeniørmarkedet i dag er et av de mest prekære områdene hvor kampen om kompetent arbeidskraft er tilspisset, sier Håvard Lislemoen, utreder i NITO.

Vanskeligere å rekruttere60 prosent av de spurte i NITOs behovsundersøkelse tror det vil bli vanskelig å rekruttere personer med ønsket kompetanse de neste fem årene, inkludert personer med ikt-kompetanse.

Les også: - Behold tilleggspoeng for realfag

NITO krever tiltak fra regjeringen på to fronter: En enda sterkere satsing på realfagsutdanningene og et enda enklere regelverk for å importere kompetent arbeidskraft fra utlandet.

"
Powered by Labrador CMS