kalkulator og aksjekurser

Priser bedriftskulturen høyere

Organisasjonskultur og HR er stadig viktigere faktorer som investorer og forvaltere bruker for å bedømme bedriftenes verdi.

Publisert

Ifølge det australske magasinet Human Resources tillegges organisasjonskultur og HR-ledelse stadig mer betydning når man skal vurdere selskapers verdi og forutsi prisutviklingen på en aksje.

- Bedriftene må forvente at aksjeprisen deres vil bli stadig mer påvirket av hvordan investorene vurderer selskapets interne kultur, sier Michael Murray, seniorforvalter hos AMP Captial Investors til det australske HR-bladet.

Tre kritiske spørsmålHan forklarer hvordan tre kritiske spørsmål om bedriftskulturen alltid rettes til selskaper man er interessert i å kjøpe seg inn i:

* Hvor viktig er organisasjonskulturen for bedriftens virksomhet og lønnsomhet?

* Hva gjør dere for å utvikle bedriftens kultur?

* Hva er de svake punktene i organisasjonskulturen?

Kamp om talenteneDet er flere årsaker til at bedriftskultur blir en viktigere faktor for verdivurderingen. Og en av dem er kampen om talentene. Yngre arbeidstakere ønsker å skifte jobb ofte, samtidig som befolkningen generelt blir eldre. Dermed blir det en større utfordring å tiltrekke seg og beholde kompetanse.

Powered by Labrador CMS