forsteside pl08

Vær kritisk til ledermålinger

360 graders evalueringer og andre ledermålinger må brukes med forsiktighet og kritisk sans. Et trygt og åpent arbeidsmiljø er en forutsetning for at de skal fungere konstruktivt, skriver Personal og Ledelse i den nyeste utgaven.

Publisert

Personal og Ledelse setter i årets siste utgave søkelyset på ledermålinger, i særdeleshet 360 graders evalueringer.

Du får møte ledere i energiselskapet Hafslund som deler sine erfaringer med å måle ledere - og bli målt selv.

Trygg og åpen kultur

- En trygg og åpen kultur er en absolutt forutsetning for å bruke 360 graders evalueringer, mener Christina Endresen, administrerende direktør i Hafslund Kundeservice as.

To år på rad har hun vært gjenstand for 360 graders evalueringer hvor hun vurderinger fra overordnede, sideordnede og underordnede er sammenfattet og anonymisert i en rapport om henne som leder.

Få stiller spørsmål

Førsteamanuensis Ragnhild Kvålshaugen ved Handelshøyskolen BI mener det er viktig å være kritisk til ledermålinger, ikke minst fordi svarene er anonymisert og fordi definisjonen på god ledelse ikke nødvendigvis er gitt.

- Det er altfor få som stiller spørsmål ved kvaliteten og nytteeffekten av disse målingene. Jeg er ikke sikker på at de bidrar til å skape bedre ledere, sier hun til Personal og Ledelse.

Verdier på spill

"Alle" bedrifter har et verdigrunnlag, men hvordan kan verdiene bli noe mer enn en snirklete inngravert messingplakett på styrerommet?

Forsikringsselskapet TrygVesta arbeider målrettet for at alle i hele organisasjonen skal få verdigrunnlaget massert inn i ryggmargen.

I Personal og Ledelse nummer 8 kan du lese om hvordan de bruker brettspill for å bygge verdibevissthet.

- Det er viktig for et selskap å ha en tenkning å arbeide etter som kan angi en retning. Jeg tror at vi som individer trenger å formulere noe meningsfullt ut over ren inntjening, sier administrerende direktør Kjerstin Fyllingen til Personal og Ledelse.

E-læring i stor skala

Temaseksjonen i denne utgaven av Personal og Ledelse handler om kurs, konferanser og etterutdanning. Blant annet ser vi nærmere på MBA-tittelen og forteller deg hvordan du kan skille de gode programmene fra de mindre gode.

Du kan også lese om Norges største E-læringsprosjekt, som nå er i ferd med å bli konkret virkelighet ved at Norges største arbeidsplass, Helse Sør-Øst, tar i bruk en felles plattform for all e-læring i hele regionen.

Det skal innebære store besparelser i forhold til tradisjonell opplæring, høyere kompetanse og til sjuende og sist bedre pasientbehandling.

Personal og Ledelse nummer åtte er nå på vei til abonnentene.

Klikk her for å abonnere på Personal og Ledelse.

"
Powered by Labrador CMS