Hjemmearbeid stresser menn mest

Menn har større problemer enn kvinner med å håndtere arbeid på hjemmekontoret. Det stresser dem mer, og de har vanskeligere for å slå av pc og mobiltelefon til fordel for familielivet.

Publisert

Omtrent dobbelt så mange menn som kvinner fortsetter å tenke på jobben etter at de er kommet hjem og husfreden helst skulle ha senket seg om kvelden.

Og av dem som alltid tar med seg arbeidsoppgaver for å gjøre dem hjemme om kvelden og i helgene, er det dobbelt så mange menn som kvinner.

Barnefamilienes balanseMens kvinner flest synes det er positivt å ha muligheten til å arbeide hjemme, synes menn at dette bidrar til å gjøre hverdagen vanskeligere.

Dette kommer fram i en rapport om barnefamilienes balanse mellom familie- og arbeidsliv fra danske Socialforskningsinstituttet, gjengitt i avisen Kristeligt Dagblad. Rapporten er basert på intervjuer med 2000 danske barnefamilier.

Hjemmearbeid blir overarbeidIfølge Mette Deding, en av forskerne bak rapporten, skyldes forskjellene at hjemmearbeid i større grad utvikler seg til overarbeid for menn enn for kvinner.

- Menn har vanskeligere enn kvinner til å takle det vi kaller det grenseløse arbeidet, det som ikke er definert ut fra bestemte arbeidstimer, men ut fra bestemte arbeidsoppgaver, sier Deding, ifølge Business.dk.

- Hvis arbeid var noe man ikke kunne gjøre hjemme, hadde ikke problemet vært like stort, tror forskeren.

Powered by Labrador CMS