Det Norske Måltid-pris til Dybvik: Fra venstre Miriam Ø. Jenssen, Jan Petter Dybvik, Roy Angelvik Jakob Dybvik, Marit Strand, Sindre Dybvik og Ingveig Tveranger. (Foto: Bitmap/Det Norske Måltid)

To priser til Dybvik

Klippfiskprodusenten Jakob & Johan Dybvik AS, som holder til på Fiskarstrand rett utenfor Ålesund, tok med seg hele to priser hjem fra finalen i Det Norske Måltid 2017. Med produktet Dybvik Klippfisk Loins utvannet til Jakob & Johan Dybvik As med seg trofeet som vinner av kategorien «Årets sjømat – foredlet». Bedriften fikk også prisen «Årets forsprang».

Publisert
De tre brødrene som er eiere og drivere av Dybvik i dag: Fra venstre Jan Petter Dybvik, Jakob Dybvik og Sindre Dybvik. (Foto: Bitmap/Det Norske Måltid)

– Vi er stolt, ydmyke og takknemlige for anerkjennelsen. Tusen takk til alle som har kjøpt produktet, tusen takk til juryen og Det Norske Måltid for en fantastisk konkurranse og for å arrangere denne festen for norsk mat og matkultur. Tusen takk også til PlayDesign for prisen «Årets Forsprang», uttaler Jakob Dybvik.

Her kan du se alle vinnerne av Det Norske Måltid 2017 (publisert lørdag 13. januar)

Dette er juryens begrunnelse («Årets sjømat – foredlet»)

Årets vinner er et produkt som tydelig speiler norske tradisjoner og som benytter høykvalitetsråvarer foredlet med godt håndverk. Årets vinner er et innovativt produkt, der produsenten tilpasser tradisjonsprodukt til moderne forbrukere. Slik holdes tradisjonene rundt produktet og råvaren i hevd. Produsenten tar den norske forbrukeren seriøst, og lager produkter etter forbrukerens behov. Årets vinner kommer i praktisk forbrukerforpakning, med svært god informasjon på emballasjen og godt med serveringsforslag. Fiskestykkene er veldig fine med lukt av hav, de er perfekt utvannet og dette gir rik smak på råvarene og nydelig saltbalanse.

Juryen besto av juryleder Einar Risvik, Trine Sandberg, Jørn Lie, Roar Hildonen, Gunnar Nagel Dahl, Wenche Andersen og Frode Selvaag.

«Årets forsprang» til Dybvik: Fra venstre Jakob Dybvik, Aud Helen Eike Erdal, Ken Bakke, Jan Petter Dybvik og Sindre Dybvik. (Foto: Bitmap/Det Norske Måltid)

Les også: Det Norske Måltids hederspris til Morten Schakenda (publisert natt til lørdag 13. januar)

Årets Forsprang

Prisen «Årets forsprang» vant Dybvik i konkurranse med 18 av de andre finalistene. Prisen utdeles av designbyrået PlayDesign.

PlayDesign brenner for emballasje, og ønsker å bidra til at Dybvik Loins utvannet får et forsprang i markedet. De vil sammen med Dybvik ta utgangspunkt i det som fungerer godt med vinnerproduktet, forsterke dette og videreutvikle designet på emballasjen.

Dybvik kjenner produktet, og PlayDesign kan emballasje – sammen lager vi et forsprang, heter det i pressemeldingen fra Dybvik,

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Dybvik

Jakob & Johan As ble etablert i 1923 og har siden bedriftens andre sesong i 1924 holdt til i Tingstadvika på Fiskarstrand utenfor Ålesund.

Selskapet feirer i år 95 års erfaring innen klippfiskproduksjon, og håndverket har gått i arv gjennom tre generasjoner.

Eiere og drivere i dag er de tre brødrene Jan Petter, Sindre og Jakob Dybvik.

Les mer på Dybvik.no

Det Norske Måltid

Det Norske Måltid startet i 2008, og regnes nå som en av landets viktigste matpriser.

Målet er å skape et utstillingsvindu for norske råvarer og å jobbe for økt markedsføring, næringsutvikling og bærekraftig produksjon.

Ipax Mat tok i 2014 over Det Norske Måltid.

Det Norske Måltid arrangeres for 10. gang 12. januar 2018.

Les mer på Detnorskemaltid.no

 

Powered by Labrador CMS